logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львівські медики видалили жінці гігантську 10-кілограмову пухлину

11-08-2020 13:311869

Львівські медики видалили жінці гігантську 10-кілограмову пухлину
Фото: Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова

Медики клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова видалили в 51-річної жінки гігантську пухлину вагою 10 кг.

Про це повідомляє Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова.

«Медики Центру хірургії вирізали гігантську пухлину вирізали з заочеревинного простору. 51-річна тернополянка звернулась по допомогу до львівських спеціалістів, оскільки впродовж кількох місяців вона втратила понад 10 кг, але її живіт суттєво збільшився», – йдеться у повідомленні.

У грудні минулого року жінка була прооперована у зв’язку із пухлиною молочної залози, після чого пройшла три курси хіміотерапії. Тоді ж в процесі обстеження у неї виявили велику ліпосаркому заочеревинного простору. Але пандемія та карантинні обмеження внесли свої корективи у плани на лікування.

Так, пухлина не лише збільшилась, а й змістила органи черевної порожнини вліво, здавила дванадцятипалу кишку та почала вростати в праву нирку.

«Наші спеціалісти прооперували жінку, видаливши гігантську ліпосаркому, праву нирку, ліпому середостіння та виконали резекцію 6 і 7-го сегментів печінки з двома ехікоковими кистами.

Операція була вкрай складною, проте команда медиків нашого Центру хірургії успішно справилась! Сьогодні жінка почуває себе значно краще. Попереду ж – реабілітація та відновлення сил. Тому ми бажаємо їй швидкого одужання!!!» – йдеться у повідомленні.

Leopolis.news