logo
28/03
27/03
2 ...

У ліцеї «Львівський» відремонтували басейн, який не працював 26 років

11-08-2020 14:04465

У ліцеї «Львівський» відремонтували басейн, який не працював 26 років
Фото: Автор: Роман Балук

У ліцеї «Львівський» завершені вкрай важливі роботи з реконструкції басейну, тож вже з вересня учні зможуть поновити заняття з плавання.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Будівля ліцею «Львівський» розташована на вул. Лисеницькій, 3 та побудована у 1984 році. Тут працює 95 педагогічних працівників, є 32 класи, в яких навчається 955 учнів. З 2015 року тут тривали роботи з реконструкції басейну. У 2019 році ці будівельні роботи були виконано, проте для забезпечення роботи електрообладнання басейну виникла необхідність проведення робіт із збільшення потужності електропостачання закладу, які завершено у цьому році. Роботу басейну ліцею заплановано розпочати з початку нового 2020−2021 навчального року.

«Сьогодні в ліцеї „Львівський“ працює новий директор. Приїхавши сюди, я отримую задоволення, оскільки бачу дуже серйозні зміни. До прикладу, басейн тут не працював з 1994 року. Проте вже з вересня діти зможуть плавати у відремонтованому басейні», - зазначив міський голова Андрій Садовий.

Окрім басейну, за останній рік у цьому навчальному закладі вдалося облаштували сучасну медіатеку, капітально відремонтували фоє, створили кімнату-лекторій, відремонтували обідній зал (останнє - за кошти Громадського бюджету).

«В цьому році школа долучилась до Громадського бюджету. Новий керівник зумів зорганізувати громаду і їм вдалося перемогти та вже відремонтувати їдальний зал. Також в цьому ліцеї оновили освітнє середовище, завершено ремонтні роботи басейну. Тут зможуть плавати не лише учні школи, а й ті, хто проживає поруч. За 5 років ремонтні роботи у цьому закладі скеровано приблизно 11 млн грн», — сказала Зоряна Довганик, начальниця управління освіти Львівської міської ради.

«Важливо те, що нас підтримують батьки учнів і доручаються до змін у школі. Вони проводять з нами ярмарки, голосують в Громадському бюджеті, допомагають розроблять проекти. Це все комплексна праця колективу, батьків, управління освіти, міста.

Ми маємо грандіозні плани із вдосконалення цього ліцею. Ми хочемо, щоб школа стала великим центром цього району, щоб зовнішня територія була корисною і для дітей, і для мешканців. Також хочемо, щоб середина школи була наповнена таким чином, щоб зі знання, які діти тут отримують, були для них корисними, практичними. Дітям тут має бути добре », — зазначає Андрій Закалюк, директор ліцею «Львівський».

Загалом на ремонтно-будівельні роботи та придбання обладнання впродовж 2015−2020 років з бюджету міста було скеровано кошти в семі 11785,52 тис. грн

Leopolis.news