logo
20/04
19/04
2 ...

Жертв домашнього насильства закликають звертатися до мобільної бригади соціально-психологічної допомоги

11-08-2020 16:27654

Жертв домашнього насильства закликають звертатися до мобільної бригади соціально-психологічної допомоги
Фото: UkrMedia

При Львівському міському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді функціонує мобільна бригада соціально-психологічної допомоги людям, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, у тому числі й постраждалим від домашнього насильства. Тут спеціально навчені фахівці безоплатно надають оперативну і фахову допомогу тим, хто постраждав.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Тож усіх, хто потребує допомоги, просять звертатись за телефоном: 0−800−307−305 (усі дзвінки безкоштовні). Допомогу надають мешканцям Львова, Винник, Рудно та Брюхович.

«Ми заснували минулого року Мобільну бригаду протидії домашньому насильству, яка виїжджає за кожним викликом. Людина може зателефонувати за номером 0−800−307−305, і професійні психологи нададуть першу підтримку і скоординують подальші дії. Мобільна бригада реагує миттєво, а якщо люди відмовляються від цієї допомоги, можна звернутися на вул. Театральну, 10, де ми працюємо. Ми говоримо про те, що протидія насильству є. Дуже важливо, щоб люди не толерували насильство — а ми їм гарантуємо конфіденційність: тобто їхня історія залишається «між нами», — зазначила Алла Горбач, директорка Львівського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

У складі мобільної бригади є штатні працівники міського центру соцслужб: психологи та фахівці із соціальної роботи. Вони першими надають людям, які потрапили у кризову ситуацію або постраждали від домашнього насильства, оперативну соціальну та психологічну допомогу.

Мобільна бригада функціонує в робочі дні з 09.00 до 18.00 год. Дзвінки на номер 0−800−307−305 із усіх мобільних та стаціонарних номерів України безкоштовні. Також про випадки домашнього насильства можуть повідомляти усі, хто знає про них або ж став свідком таких ситуацій.

Довідка

Мобільна бригада — це спеціалізована служба підтримки осіб, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, в тому числі тих, хто постраждав від домашнього насильства. Основна мета її діяльності - невідкладне надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг із консультування, кризового та екстреного втручання та інших соціальних послуг, відповідно до їхніх потреб.

Leopolis.news