logo
21/04
20/04
19/04
18/04
17/04
2 ...

Путін заявив створення першої у світі вакцини від COVID-19 і випробував її на доньці

11-08-2020 14:482067

Путін заявив створення першої у світі вакцини від COVID-19 і випробував її на доньці
Фото: Українська правда

Президент Росії Володимир Путін заявив, що в РФ зареєстрували першу у світі вакцину від COVID-19 і його донька уже зробила щеплення.

Про це пише УП з посиланням на російські видання ТАСС, «Интерфакс», «Дождь».

«Наскільки мені відомо, сьогодні вранці вперше у світі зареєстрована вакцина проти нової коронавірусної інфекції», – сказав Путін.

Він додав, що щеплення від COVID-19 зробила одна з двох його дочок, але не уточнив про яку саме з них йдеться. 

За словами Путіна, після першого уколу у його дочки опустилася температура тіла з 38 до 37 з невеликим: «І все. Після другого уколу, другого щеплення теж температура трохи піднялася, але все потім зійшло нанівець, відчуває себе добре, і титри високі».

Він також заявив, що вакцинація в Росії має бути добровільною. За його словами, вакцина «пройшла всі необхідні перевірки» і «працює досить ефективно, формує імунітет стійкий».

У МОЗ РФ повідомили, що російська вакцина від коронавірусу формує імунітет, який триватиме до двох років: «Дворазова схема введення вакцини дозволяє сформувати тривалий імунітет. Досвід застосування векторних вакцин (при дворазовій схемі введення) показує, що імунітет зберігається до двох років».

Йдеться про препарат Гам-КОВІД-Вак (векторна двокомпонентна вакцина на основі аденовірусу людини), який зареєстрували в РФ 11 серпня.

Російський МОЗ повідомляє, що вакцину випробували на декількох видах тварин (гризуни і примати) і двох групах добровольців (по 38 осіб у кожній).

Також вказується, що вакцина не містить компонентів вірусу COVID-19.

Leopolis.news