СБУ затримала «мишей», які «з’їли» зерно із Держрезерву

http://leopolis.news/post/26534/sbu-zatrymala-myshey-yaki-zly-zerno-iz-derjrezervu-

11/08/2020

 

До оборудки він залучив представників кримінальних кіл РФ, інформує прес-центр СБУ.

За попередніми даними слідства, посадовець намагався налагодити схему незаконної реалізації держрезервів зерна афілійованим комерційним структурам. Для цього фігуранти підробили документи щодо нібито відвантаження пшениці для зберігання на складах Хлібної бази.

Правоохоронці затримали посадовця разом із спільником, громадянином РФ, під час одержання мільйона гривень хабара за протиправну реалізацію 1300 тонн пшениці на загальну суму 8 мільйонів гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам підозр за ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України та обрання останнім запобіжного заходу.

Заходи проводились спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції.

Нагадаємо, у червні радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол повідомив, що за результатами аудиту Державного резерву в місті Чортків, що на Тернопільщині, виявили нестачу майже 2700 вагонів зерна. При цьому чиновник сказав, що зерно, мовляв, «з’їли миші» — а пізніше пояснив, що то була метафора, й імена «мишей» обов’язково з’ясують.

Leopolis.news