logo
17/04
2 ...

Культурне життя Львова в умовах карантину: у мерії розповіли, як готуються до Дня Незалежності

12-08-2020 09:49789

Культурне життя Львова в умовах карантину: у мерії розповіли, як готуються до Дня Незалежності
Фото: умовне, автор: Роман Балук

Як розповів Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку, в ефірі радіо «Люкс FM», культурне життя міста відбувається з дотриманням карантинних вимог. Так, сьогодні відбудеться відкриття сучасної медіатеки на вул. Б. Хмельницького, готуються події до Дня Незалежності, з вересня у Львові розпочнеться театральний сезон тощо. І всі ці заходи відбуватимуться за правилами карантину.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Ми щоранку отримуємо кількість проведених ПЛР-аналізів за минулу добу. Так, за вчорашній день було проведено рекордну кількість аналізів — це 1756. З них 166 позитивних по області, і 53 — це по Львову. Тобто, як бачимо, все тримається на одному рівні, тому вкотре звертаємося до усіх мешканців міста — треба максимально дотримуватися усіх норм і правил карантину: носити маски, проводити дезінфекцію, дотримуватися соціальної і фізичної дистанції.

Наше завдання, щоб заклади медицини, які працюють у місті, були готовими до можливої другої хвилі захворюваності, про яку зараз говорять. До прикладу, сьогодні на вул. Б. Хмельницького ми відкриваємо дуже сучасну медіатеку. І зараз тут вже є зовсім інші заходи і вимоги до відкриття. Це, в першу чергу, увага наскільки дотримана дистанція між місцями, де будуть сидіти діти, наскільки працівники навчені вимірювати температуру, чи є запас масок, дезінфекторів. Тобто з’являються нові правила, і ми маємо навчитися жити в цих умовах.

Також у нас наближається День Незалежності. Ми готуємо декілька подій, які не можу назвати масовими, бо масові події зараз не є акцептовані, тому це будуть події з обмеженою кількістю людей і з дотриманням дистанції. Ці заходи відбуватимуться в зелених зонах — в Стрийському парку, в парку ім. Богдана Хмельницького. Також буде цікавий мінівиступ на пл. Ринок. Це буде безпечна події за участю цікавого гурту.

Натомість заклади культури зараз працюють з обмеженою кількістю людей, яка заходить. Зазвичай зараз ми використовуємо більше дахи і локації на повітрі. Також очікуємо, що з вересня, коли почнеться театральний сезон, буде великий експеримент, як насправді запрацюють театри — на ¼ або на 1/3 потужності», — пояснив Андрій Москаленко.

Leopolis.news