logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

МЗС передало РФ ноту протесту через військові навчання у Криму

12-08-2020 14:02626

МЗС передало РФ ноту протесту через військові навчання у Криму

Міністерство закордонних справ України передало МЗС Росії ноту протесту у зв’язку з проведенням незаконних військових навчань Чорноморського флоту РФ на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим і Севастополя.

 

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Україна засуджує протиправну демонстрацію Російською Федерацією її «військової міці», а також дії, спрямовані на подальшу мілітаризацію тимчасово окупованих нею територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополь», – заявили у зовнішньополітичному відомстві.

МЗС України наголошує, що проведення незаконних навчань Чорноморського флоту Росії, які розпочалися 10 серпня, черговим свідченням неприкритої зневаги Російської Федерації до норм і принципів міжнародного права та наочною ілюстрацією свідомих кроків Росії з ескалації напруженості в Азово-Чорноморському регіоні, що загрожує регіональній та європейській безпеці.

«Російська Федерація має невідкладно припинити міжнародно-протиправні діяння проти державного суверенітету і територіальної цілісності України», – додали у МЗС.

Як відомо, російські окупанти провели раптові військові навчання Чорноморського флоту РФ. У межах навчань за участю берегових ракетних протикорабельних комплексів «Бастіон» окупаційні війська 11 серпня відпрацювали завдання з виявлення і знищення загону авіаносних кораблів умовного супротивника, з яких нібито готується вогневий удар по об'єктах економічного комплексу на окупованому Кримському півострові. 

Leopolis.news