logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

LINOLEUM та British Council опублікували дитячу програму

13-08-2020 12:481073

LINOLEUM та British Council опублікували дитячу програму
Фото: організаторів

Діти та їхні батьки побачать кращу світову анімацію у спеціальній дитячій програмі Міжнародного фестивалю актуальної анімації та медіамистецтва LINOLEUM. Цього року захід відбудеться онлайн з 2 по 6 вересня. 

Про це повідомляють організатори.

Для зручності глядачів фестиваль розподілив анімовані короткометражні фільми за віковими категоріями: два блоки для дітей 2–6 років, два блоки – для 7–12 років, і анімація для молодої аудиторії G-AAAH! від British Council.

G-AAAH! – найбільш універсальна підбірка анімацій, яка підходить сім’ям і молодим глядачам від 5 років. Короткометражні фільми обирали British Council у партнерстві з Intro Film – британською організацією, що ставить кіно в центр навчального та особистого розвитку молоді. Анімації з програми G-AAAH! допоможуть подумати разом із дітьми на теми, які буває складно обговорювати: стосунки зі своїм внутрішнім «Я», важкі емоції й почуття (наприклад, що виникають через втрату близьких), будування стосунків зі світом навколо та іншими людьми. До G-AAAH! увійшли британські номінанти та лауреати світових фестивалів. 

Для дітей віком 2–6 років адаптовані два блоки анімації. Перший – це мікс розважального та освітнього контенту, де маленькі глядачі зможуть зробити перші кроки в розвитку емпатії, хоробрості та прояву позитивних почуттів. А в другому зібрано геть усе, що так полюбляють діти: від фантастичних пригод і чарівних перевтілень до життя лісових звірят. 

Глядачі 7–12 років також поринуть у дві години анімаційних фільмів. Перший блок для цієї вікової аудиторії будується на контрасті почуттів: щирий сміх від неочікуваних розв’язок пригодницьких екшенів змінюватиметься на вдумливість від повільних пейзажів природи. Упродовж другого блоку дитина впевниться, що в житті можливо все. Адже герої анімацій змінюватимуть хід часу, повертатимуть до життя домашніх улюбленців або стануть найрозумнішими дітьми в світі.

Художні рішення та анімаційна техніка кожного фільму вражатимуть як маленьких глядачів, так і їхніх дорослих компаньйонів. 

Також у рамках освітньої програми фестивалю LINOLEUM відбудуться онлайн-лекції та воркшопи для дітей і підлітків. На трьох воркшопах учасники дізнаються, як анімувати за допомогою лише смартфону, навчаться робити стоп-моушн анімацію та оживлювати декорації вініловим програвачем. А для тих, хто визначається з майбутнім, є можливість прослухати лекції про професію стоп-моушн аніматора, про процес створення декорацій та з чого взагалі розпочати свій шлях у анімації.  

На воркшопи потрібно завчасно зареєструватися онлайн, реєстрації відкриватимуться з 23 серпня на сторінці події у Facebook. Лекції також можна буде переглянути в прямій трансляції на YouTube.

Leopolis.news