logo
15/04
04/04
28/03
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
02/01
17/12
2 ...

У скандальній історії Петро Димінський виявився найпоряднішим

19-06-2019 12:404828

У скандальній історії Петро Димінський виявився найпоряднішим

Працівник ZIKу, який побажав залишитись інкогніто, розповів цікаву історію про скандальну оказію, яка трапилася біля торгового центру «Магнус». За даними єдиного державного реєстру, торговельне підприємство оформлено на дружину й доньок Петра Димінського, проте реальне керівництво ТЦ «Магнус» здійснює сам глава родини.

Перша половина січня 2019 року була морозною і сніжною. Двоє львів’ян 12 січня приїхали до ТЦ «Магнус» на закупи, а свої автомобілі розмістили на паркувальному майданчику перед центральним входом у будівлю. Уранці ще йшов сніг, а орієнтовно опівдні снігопад припинився. Сонце, що визирнуло з-за хмар, зігріло дах торгового центру, з нього сповзли брили снігу й льоду та впали акурат на припарковані автівки, пошкодивши їх.

Власники автомобілів були засмучені, побачивши чималі пошкодження: розбите вітрове скло, понівечене лакофарбове покриття, вм’ятини на капоті. Вони звернулися до дирекції ТЦ «Магнус» з питанням, хто компенсує завдані збитки. Представники дирекції сказали, що проблем не буде, витрати на ремонт автомобілів відшкодують, однак вирішення цього питання треба перенести на понеділок, бо в суботу головного керівника торговельного центру не було. Отож власники пошкоджених машин поки що можуть їхати додому. На тому й розійшлися.

Власниця одного з пошкоджених авто розповіла про неприємну подію своєму чоловікові, працівникові поліції. Той подзвонив до знайомого адвоката, який сказав із місця не рушати, викликати патрульну поліцію і задокументувати факт пошкодження транспортних засобів. Про всяк випадок.

У понеділок, 14 січня, автовласники приїхали до заступника директора ТЦ «Магнус» для вирішення питання з ремонтом автомобілів. Проте на постраждалих чекало розчарування: заступник директора торговельного центру відмовився компенсувати ремонт пошкоджених машин. Мовляв, працівники торгового центру не причетні до інциденту, снігові брили самі впали з даху.

Постраждалі звернулися до цього знайомого адвоката, щоби той допоміг вирішити проблему. Правозахисник скерував адвокатські запити, особисто поспілкувався з дирекцією ТЦ «Магнус» і попередив, що в разі відмови від добровільної компенсації ремонту, вартість якого становила до 30 000 гривень за кожне авто, це питання доведеться вирішувати в суді. А в судовому порядку постраждалі вимагатимуть матеріальної компенсації не лише за ремонт автомобілів, а й за моральну шкоду та витрати на правничу допомогу при підготовці матеріалів до суду. А ще ТЦ «Магнус» зазнає чималих репутаційних втрат.

Можемо припустити, що ця інформація дійшла до Петра Димінського, який нині перебуває поза межами країни. Через якийсь час адвокатові зателефонували з торговельного центру й попросили прийти до дирекції, щоби вирішити питання постраждалих автовласників.

Правозахисника зустрів уже інший представник ТЦ «Магнус». Він попросив надати кошторис витрат, яких зазнали автомобілісти внаслідок падіння снігових брил із даху торговельного центру. Постраждалі вказали витрати на ремонт, а також додали до рахунків суму, яку вони повинні були заплатити адвокатові за надання правничої допомоги та вирішення питання в досудовому порядку.

Представники ТЦ «Магнус» оплатили виставлені рахунки, в тому числі й послуги адвоката. Однак, коли настав час розрахуватись із правозахисником за виконану роботу та за вміння вирішити проблему оперативно й без суду, що означає зекономлений час постраждалих, власників пошкоджених авто несподівано задусила галицька жаба. Вони відмовилися платити, тому що, мовляв, суду не було, а отже, не було й адвокатських послуг.

Ярослав ЛЕВКІВ,

приватний журналіст, спеціально для Leopolis.news