Зеленський скликає Раду: хоче тричі підвищити мінімалку

http://leopolis.news/post/26706/zelenskyy-sklykae-radu-hoche-trychi-pidvyshchyty-minimalku

14/08/2020

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

«Впевнений, що депутати проголосують законопроект, поданий від президента, за збільшення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до 6 тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до 6,5 тисяч гривень», – сказав Зеленський.

За словами Президента, після підвищення мінімальної заробітної плати зростуть доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив’язаною до мінімальної зарплати.

«Це певні кроки у напрямку дійсно цивілізованого рівня життя в Україні. Карантин продовжується, але після серйозної паузи, коли понад два місяці не працювали ні підприємці, ні ФОПи, багато державних підприємств, зараз дуже важливо трішки підтримати людей», – зазначив Володимир Зеленський.

Зеленський звернувся до Разумкова з проханням провести позачергове засідання одразу після Дня Незалежності 25 серпня. Він також закликав нардепів підтримати законопроект щодо збільшення розміру мінімалки.

Leopolis.news