До Білорусі із Росії вирушила колона автозаків із силовиками — ЗМІ

http://leopolis.news/post/26832/do-bilorusi-iz-rosi-vyrushyla-kolona-avtozakiv-iz-sylovykamy--zmi

17/08/2020

Про це повідомляє УНН із посиланням на Conflict Intelligence Team, Telegram-канал «Фонтанки» і «Медузу».

«Інформація про перекидання особового складу Росгвардії у напрямку Білорусі, схоже, підтверджується. Колону автозаків без маркувань і номерів... помітив читач «Фонтанки» на тій же дорозі «Санкт-Петербург - Псков». За його словами, у цілому назустріч йому проїхало близько 30-40 вантажівок і кілька військових позашляховиків. Штатна місткість одного «автозаку» - близько 20 осіб. Таким чином, тільки з Петербурга може їхати не менше 600 бійців (для порівняння, загальна чисельність всього білоруського ОМОНу - 1500 осіб)», - сказано у повідомленні.

«Медуза» повідомляє, що іншу колону, яка рухалася у напрямку до Білорусі з боку Москви, помітили їх читачі.

Також повідомляється, що у автомобілях колони, яка рухається зі сторони Москви, їдуть люди у чорній формі без розпізнавальних знаків. Місце зйомки вказує на те, що вони їдуть у 83 кілометрах від кордону з Білоруссю.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що домовився з Путіним про допомогу РФ з безпеки «при першому запиті».

9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. За остаточними результатами, за чинного главу держави Олександра Лукашенка (він 26 років на посаді) нібито проголосували 80,1% виборців, а за опозиційну кандидатку Світлану Тіхановську — 10,1%.

Незгодні з результатами люди щодня виходять на акції протесту в різних містах Білорусі, а на великій кількості підприємств працівники влаштовують страйки. Силовики перші дні жорстко придушували ці акції, застосовуючи водомети, світло-шумові гранати та гумові кулі, однак з 13 серпня це припинилося, влада, вочевидь, змінила тактику.

Учасники акцій протесту вимагають проведення чесних виборів, звільнення ув'язнених та відставки Лукашенка.

Сам Лукашенко наполягає на своїй перемозі й не припиняє лякати розвалом Білорусі в разі його відставки. Також він вважає, що протестами керують з-за кордону і це вже «агресія проти Білорусі».

У зв'язку з цим Лукашенко декілька разів дзвонив Володимиру Путіну, аби отримати «гарантії безпеки».

Leopolis.news