logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

Центр міжрелігійного діалогу ім. Івана Павла ІІ проведе вебінар-подорож Біблією

18-08-2020 18:424904

Центр міжрелігійного діалогу ім. Івана Павла ІІ проведе вебінар-подорож Біблією
Фото: УГКЦ

Центр міжрелігійного діалогу ім. Івана Павла ІІ продовжує міжрелігійний цифровий караван, який розпочався в червні. Третя подія відбудеться у середу, 19 серпня, о 16:00. Тема вебінару «Подорож Священним Писанням та Священним простором». Доповідачі й учасники обговорять тематичні біблійні уривки та матимуть презентацію про символіку води в архітектурі стародавнього Риму.

Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

Міжрелігійний цифровий караван – це ініціатива Центру міжрелігійного діалогу ім. Івана Павла ІІ. Його організатори пропонують творчий підхід до нинішньої кризи, пов’язаної з вірусом COVID-19. Мета ініціативи – зміцнення духу та надії через обмін історіями, думками та практикою у міжрелігійному середовищі. Не тільки спікери діляться досвідом, а й учасники можуть задавати запитання та поділитися думками. Кожен вебінар стає цифровою платформою, де люди з різних країн і культурних середовищ перетинають кордони у віртуальному просторі, у той час, як фізичні кордони закриті через COVID-19.

Для того, щоби взяти участь у вебінарі міжрелігійного цифрового каравану необхідно зареєструватися. Для поширення інформації про караван можна використати  хештег #IRDCaravan. Усі новини висвітлюватимуться у фейсбук та інстаграм.

Доповідачки третього вебінару «Подорож Священним Писанням та Священним простором»:

Кетрін Вільямс (Catrin Williams). Докторка Кетрін Вільямс викладає курси з Нового Завіту та юдаїзму в Уельському університеті Трійці святого Девіда (University of Wales Trinity Saint David). Також викладає модулі з юдаїзму, християнства та герменевтики для докторської програми з міжрелігійних досліджень. Докторка Вільямс – редакторка наукового видання (Journal for the Study of the New Testament), членкиня редакційної колегії серії монографій «Бібліотека новозавітних досліджень» (The Library of New Testament Studies), рецензентка низки академічних видань. Сфера її наукових зацікавлень охоплює Євангеліє від Йоана, тлумачення юдейських писань у період другого храму та раннього християнства, постбіблійний юдаїзм, античну медіакультуру.

Катеріна Рушіо (Caterina Ruscio) – археологиня та професорка раннього християнського мистецтва в Інституті міжнародної освіти студентів Американського університету в Римі (American University of Rome, Institute for The International Education of Students), докторантка факультету антропогенного середовища в Мальтійському університеті (University of Malta, faculty for the Built Environment). Коло її академічних інтересів охоплює менеджмент релігійного туризму і дослідження культурної спадщини. Катеріна співпрацює з Папським університетом святого Томи Аквінського (Pontifical University of Saint Thomas Aquinas) у сфері міжрелігійного діалогу. Публікації Катеріни Рушіо з археології та історії можна знайти в інтернет-енциклопедії Microasiatica Graeca та журналі Forma Urbis.

Еллісон Захарофф (Allyson Zacharoff) навчалась у Папському університеті святого Томи Аквінського в Римі і була стипендіаткою Russell Berrie Fellowship у галузі міжрелігійного діалогу. Також навчалася в Інституті єврейських досліджень Пардеса (Pardes Institute of Jewish Studies) в Єрусалимі та Хартфордській семінарії (Hartford Seminary) в межах Міжнародної програми миротворчості. Протягом 2014–2016 років була координаторкою мультирелігійного альянсу. Еллісон також є членкинею групи ACWAY (A Common Word Among the Youth), яка сприяє міжрелігійному та міжкультурному діалогу. Власний досвід міжрелігійного діалогу описує у блозі  Of Christmas and Kreplach.

Маккензі Фергюс (McKenzie Fergus) – стипендіатка Russell Berrie Fellowship та студентка Папського університету святого Томи Аквінського, де вивчає міжрелігійний діалог і пасторальне богослов’я. Ступінь Master of Divinity Degree здобула в Єльській школі богослов’я (Yale Divinity School). Займається науковим дослідженням у Вашингтоні, в Інституті релігійної свободи (The Religious Freedom Institute) – неурядовій організації, яка пропагує релігійний плюралізм. Сфера її наукових зацікавлень охоплює також взаємозв’язки між біомедичним психічним здоров’ям і зціленням на основі віри. Маккензі також є кандидаткою на диякональні рукоположення в Об’єднаній методистській Церкві.

Leopolis.news