У Кремлі відреагували на отруєння опозиційного політика Навального

http://leopolis.news/post/27080/u-kremli-vidreaguvaly-na-otruennya-opozyciynogo-polityka-navalnogo

20/08/2020

Про це журналістам сказав прессекретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, передає УНН із посиланням на ТАСС.

«Так, ЗМІ розміщують багато інформації про це, ми читаємо цю інформацію і знаємо, що він знаходиться у важкому стані. Лікарі зараз роблять все, що необхідно, в Омську залучені кращі лікарі», - заявив Пєсков.

Він зазначив, що, за даними ЗМІ, омські медики «використовують методи телемедицини, проводять консиліуми з фахівцями у Москві».

«Зрозуміло, як і будь-якому громадянину нашої країни, ми бажаємо йому швидкого одужання», - додав прессекретар.

Він додав, що правоохоронні органи проведуть розслідування у випадку, якщо аналізи вкажуть на отруєння Олексія Навального.

«Спочатку нам потрібно дочекатися остаточних аналізів, які допоможуть лікарям визначити, що ж сталося, що стало причиною цієї ситуації, причиною втрати свідомості (Навального - ред.). Після цього, якщо має місце отруєння, якщо будуть відповідні заяви або якщо інші рішення приймуть правоохоронні органи, тоді буде розслідування», - сказав представник Кремля, підкресливши, що аналогічний порядок був би у випадку з будь-яким громадянином РФ.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, літак, в якому летів опозиційний російський політик Олексій Навальний, здійснив екстрену посадку в Омську, самого Навального госпіталізовано з ознаками отруєння.

У ЗМІ повідомили, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію - це сильний психодислептик.

Leopolis.news