logo
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

«Порушення обміну речовин»: російські лікарі назвали ймовірний діагноз Навального

21-08-2020 19:202804

«Порушення обміну речовин»: російські лікарі назвали ймовірний діагноз Навального
Фото: Радіо Свобода

Головний лікар лікарні швидкої допомоги №1 у місті Омську Олександр Мураховський назвав основним діагнозом російського опозиційного політика Олексія Навального «порушення обміну речовин».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«На сьогоднішній день у нас є робочі діагнози. Основний із них, до якого ми схиляємося, – порушення вуглеводного балансу, тобто порушення обміну речовин», – сказав Мураховський. Він допустив, що це може бути викликане різким зниженням рівня цукру в крові, вказують російські інформагенції.

Що саме викликало це порушення, не повідомляється. До такого результату може призвести і токсичне ураження, соратники Навального впевнені, що він був отруєний. Особистий лікар Навального Анастасія Васильєва вказує, що «порушення обміну речовин» є станом, а не діагнозом.

«Знову тримають нас за ідіотів: кажуть розумні загальні слова, а причину коми і діагноз встановити неспроможні», – написала вона у твіттері. Згодом Васильєва додала: «Це отруєння, на тлі якого розвинулося тяжке порушення обміну речовин. Підла підміна понять».

Раніше 21 серпня дружина російського опозиційного політика Олексія Навального Юлія Навальна заявила, що не довіряє лікарям у місті Омськ і наполягає на перевезенні чоловіка до іншої лікарні.

Перед тим соратник Навального, директор «Фонду боротьби з корупцією» Іван Жданов сказав, що правоохоронці повідомили лікарям в Омську про знайдену «смертельно небезпечну речовину».

Ще раніше цього дня головний лікар лікарні швидкої допомоги №1 в місті Омськ Олександр Мураховський повідомив, що стан опозиційного російського політика Олексія Навального не дозволяє його перевезення.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, російські лікарі заявили, що не виявили отрути в організмі Навального.

20 серпня Навального госпіталізували до омської лікарні в непритомному стані після отруєння невідомою речовиною. Йому стало погано під час польоту з Томська в Москву, через що літак екстрено сів в аеропорту Омська.

 

Навального з борта літака доставили до реанімації і підключили до апарату штучної вентиляції легенів. Він наразі в стані коми.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль при необхідності буде готовий оперативно розглянути звернення про вивезення опозиціонера. Після цього штаб Навального звернувся до адміністрації президента РФ про сприяння з його перевезенням до західної клініки.

Leopolis.news