Залізнична лікарня, «Монада», Медведчук, що спільного | Блог Івана Спринського

http://leopolis.news/post/27909/zaliznychna-likarnya-monada-medvedchuk-shcho-spilnogo--blog-ivana-sprynskogo

04/09/2020

 

До чого тут може бути Медведчук та Рижковський? Володимир Рижковський – чоловік Олени Рижковської – заступниці начальника апарату адміністрації Рівненської ОДА. Саме цей орган є засновником Рівненської Медичної Академії, де Рижковський працює завідувачем кафедри. Ця інформація внесена в декларацію його дружини, в розділі "доходи", де зазначена зарплата чоловіка. На роботу до вишу його приймав Ростислав Сабадишин – директор навчального закладу.

 У 2015 році, коли рівненська мед. академія ще була коледжем, Сабадишин і Рижковський подавали свої кандидатури на членство у новостворений орган при Міністерстві освіти – нац.агентство із забезпечення якості вищої освіти. Кандидатуру Сабадишина було відхилено, адже, згідно з законом, членами органу не можуть бути керівники вищих навчальних закладів. І навряд Сабадишин не знав про це. Імовірно, такий крок був зроблений, щоб використати свій авторитет серед освітян, аби переконати учасників з’їзду проголосувати, якщо не за нього, то за Рижковського, "так як це його людина". У підсумку Володимир Рижковський переміг і увійшов до першого складу НАЗЯВО.

 Припущення підтверджує і той факт, що після складення повноважень у НАЯЗВО, Рижковський повернувся на роботу в Рівненську Медичну Академію.

 Водночас Ростислав Сабадишин є бізнес партнером Ігоря Гайдучка. В обох по 50 % ТОВ "Аква".

 А от Ігор Гайдучок є офіційним бенефіціаром медичного коледжу "Монада". Неофіційно – це людина Медведчука, якого насправді і пов’язують з мережею престижних медичних навчальних закладів.

 Про те, що Гайдучок представляє інтереси Медведчука свідчить і той факт, що він кілька разів обирався до різних органів влади від політичних сил олігарха – "Опозиційний блок "Не Так!" (до Верховної ради і в ЛМР) та "Наш Край" (Львівська обласна рада). В усіх випадках, до слова, вибори програв. Власне тому існує досить висока імовірність при призначенні Рижковського керівником залізничної лікарні, що в подальшому нерухомість і землю цієї лікарні набуде Медведчук або його сателіти. Далі буде...

 

Іван СПРИНСЬКИЙ