logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Наймолодший гравець ПФК «Львів» Петро Величко розповів про підготовку до сезону

06-09-2020 13:18796

Наймолодший гравець ПФК «Львів» Петро Величко розповів про підготовку до сезону
Фото: pfclviv.com

У сезоні 2020/2021 років ПФК «Львів» робитиме ставку на вдале поєднання молоді з досвідом. Завдяки такому сценарію у складі основної команди з’явилося чимало амбіційних молодих виконавців. Одним з таких є захисник Петро Величко, який нещодавно відсвяткував свій 16-ий День народження. Днями вихованець ДЮШ «Львів» також продовжив контракт з клубом.

Про думки після підписання, тренування з основною командою, плани на майбутнє та багато іншого Петро Величко розповів в інтерв’ю клубній інформаційній службі.

Петре, напередодні нового сезону ти пролонгував свою співпрацю з ПФК «Львів». Які перші емоції після оформлення угоди?

Враження неймовірно позитивні. Дуже приємно, що продовжу виступи у рідному клубі. Не хочу, втім, зупинятися на досягнутому. Буду ще більше працювати, аби поступово здобувати нові успіхи та з кожним днем ставати краще.

З основною командою тренувався протягом усіх зборів. Що відчував, коли покликали проходити підготовку до сезону з основою?

Відверто кажучи, спершу дуже здивувався, коли мені про це повідомили. Перші тренування давалися досить важко, але згодом почав звикати і надалі все вдавалося виконувати більш впевнено.

Наскільки відрізняється тренувальний процес основної команди «Львова» від юнацьких колективів клубу, у яких ти виступав?

Можу відзначити, що тут все набагато швидше, якісніший підбір гравців. Недаремно кажуть, що прогрес можливий поруч з сильнішими. Тут, звісно, все складніше, але від того і цікавіше.

Як сприйняли твою появу у складі більш досвідчені гравці ПФК «Львів»?

Якщо ви натякаєте на «дідівщину», то з таким у команді не стикався (усміхається…). Як тільки прийшов, то, звісно, трішки жартували на тим, що я досить молодий, але це все без жодного злого умислу, у доброзичливій формі.

У команді чимала конкуренція. Зокрема, на позиції захисників, де ти і виступаєш, було чимало підписань у поточне трансферне вікно. Як збираєшся доводити, що саме ти гідний місця в основній обоймі?

Почнемо з того, що я наймолодший у складі і, як би там не було, тренери завжди спостерігають за моєю роботою з особливою пильністю. Чудово розумію, що наразі у мене шансів буде менше, аніж у тих гравців, що приїхали з Європи. Втім, буду наполегливо працювати на тренуваннях та доводити, що можу конкурувати зі старшими та досвідченішими партнерами по команді.

Leopolis.news