logo
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Новачок ПФК «Львів» воротар Сергій Літовченко розповів про адаптацію в команді

07-09-2020 18:401027

Новачок ПФК «Львів» воротар Сергій Літовченко розповів про адаптацію в команді
Фото: pfclviv.com

Одним з підписань «Львова» у поточне трансферне вікно став досвідчений голкіпер Сергій Літовченко. 32-річний гравець підсилив останній рубіж нашої команди та разом із «синьо-золотими левами» проходить насичену підготовку до старту офіційних поєдинків. Про історію та мотивацію переходу, враження після оформлення угоди та багато іншого Сергій Літовченко розповів в інтерв’ю клубній інформаційній службі.

Сергію, опишіть, будь ласка, Ваші перші емоції після вступу до табору «Львова».

Хороші емоції. Наразі тривають нелегкі тренування. Продовжуються збори, підготовка до нового сезону. Власне тому, часу глянути місто особливо і не мав. Кожного дня маємо по 2 тренування, працюємо. Класна робоча атмосфера, яка мені імпонує.

Хто Вас запросив до ПФК «Львів»?

Спілкувався і з головним тренером щодо співпраці, і з тренером воротарів, і агент, мабуть, теж свою роль відіграв у підписанні. Однозначно сказати не можна. Загалом, на користь мого переходу до ПФК «Львів» посприяло багато факторів.

Що, тим не менш, стало вирішальним чинником для Вашого рішення підписати угоду зі «Львовом»?

Перш за все, мотивувала можливість грати у Прем’єр-лізі. На деякий час їхав з України, грав у «Динамо» (Тбілісі), а попереднім клубом була першолігова «Волинь», у якій провів небагато часу. Хотілося повернутися до УПЛ. Також привабив шанс попрацювати з Вадимом Деонасом – тренером воротарів ПФК «Львів». Про цього фахівця чув тільки найкращі відгуки. Для мене це хороший стимул і я, можна сказати, певний виклик собі кинув, перейшовши сюди.

Як Вас зустрів колектив?

Деяких хлопців з команди знав ще до підписання контракту, тому проблем з адаптацією ніяких немає. Перед переходом я спілкувався, зокрема, з Сергієм Борзенком, з яким дружимо з дитинства. Разом з ним починали у професійному футболі, добре знаємося. Власне від нього і дізнався багато хорошого про «Львів». З Германом Пеньковим також знайомі, тому все добре. Наразі тільки позитивні емоції.

Переїзд сімейного футболіста до іншого міста завжди супроводять побутові моменти. Чи встигли вже перевезти своїх рідних до Львова?

Так, сім’я вже поруч зі мною, потроху обживаємося. Як тільки буде час, обов’язково зробимо собі невеличку екскурсію. У мене дві доньки, тому така вилазка має відбутися вже найближчим часом (усміхається). Загалом, у Львові вже маю солідну підтримку, тому жодні зайві думки не зможуть відволікти мене від повної самовіддачі на футбольному полі.

Leopolis.news