У Нацбанку призначили керівників трьох департаментів

http://leopolis.news/post/28157/u-nacbanku-pryznachyly-kerivnykiv-troh-departamentiv

09/09/2020

Про це йдеться на офіційному сайті Нацбанку.

Коментуючи результати відбору, Голова Національного банку Кирило Шевченко зауважив: «Ми формуємо у Національному банку висококваліфіковану та досвідчену команду професіоналів, які здатні втілювати масштабні проєкти та досягати амбітних планів. Упевнений, що кожен з новопризначених очільників департаментів – фахівець своєї справи та має необхідний досвід і знання для розвитку своїх напрямів. Вітаю їх та бажаю плідної роботи на благо Національного банку України».

Департамент комунікацій очолить Галина Калачова.

До сфери компетенції новопризначеного директора Департаменту комунікацій  належатиме:

  • управління, координація та розвиток системи комунікацій Національного банку із засобами масової інформації;
  • управління системою інформаційних каналів центрального банку та її розвиток;
  • координація та реалізація просвітницьких заходів, спрямованих на підвищення фінансової культури та обізнаності громадян України.

Галина Калачова із серпня 2020 року працювала у Національному банку на посаді керівника з питань стратегічних комунікацій та виконувала обов’язки директора Департаменту комунікацій.

До призначення у Національний банк вона майже 11 років працювала у провідних ділових та фінансових засобах масової інформації. Зокрема, у 2017 – 2020 роках – у інформаційно-аналітичній платформі VoxUkraine (керівником проєкту Budget Watchdog та редактором проєкту VoxConnector); у 2014 – 2020 роках – заступником головного редактора видання «Економічна правда».

Також у 2009–2014 роках Галина Калачова була кореспондентом журналу «Експерт Україна» та «Экономические известия». Має досвід викладання в межах навчальних програм Центру вдосконалення економічної журналістики KSE.

Директором Юридичного департаменту буде призначений Владислав Бедненко.

До сфери компетенції новопризначеного директора Юридичного департаменту належатиме:

  • організація розроблення та проведення загальної правової політики в НБУ;
  • юридичне забезпечення захисту прав і законних інтересів НБУ, організація та координація ведення претензійно-позовної роботи;
  • визначення методологічних засад щодо розроблення нормативно-правових актів та розпорядчих документів регулятора.

Владислав Бедненко працює у Національному банку більше 20 років. Із листопада 2007 року він був заступником директора – начальником управління, до функцій якого входить правове забезпечення банківського нагляду та ринків капіталів Юридичного департаменту центробанку.

Владислав Бедненко має досвід роботи у інших державних органах (зокрема у Міністерстві юстиції, органах Міністерства внутрішніх справ), а також у банківському та приватному секторі.

Директором Департаменту стратегії та розвитку стане Арсен Макарчук.

До сфери компетенції новопризначеного директора Департаменту стратегії та розвитку належатиме:

  • розвиток напрямків стратегічного аналізу та планування в Національному банку;
  • розроблення, оновлення та моніторинг виконання Стратегії Національного банку, супроводження інших стратегічних документів;
  • розвиток системи управління проєктною діяльністю, бізнес-аналізу та системи управління процесами регулятора.

Арсен Макарчук працює у Національному банку з червня 2015 року. Він докладно знає специфіку роботи Департаменту стратегії та розвитку, оскільки розпочав свою кар’єру у Національному банку з посади керівника проєктів та програм Управління стратегії та реформування банківської системи, на основі якого створено нинішній Департамент стратегії та розвитку.

Пізніше Арсен Макарчук був помічником Голови Національного банку (2016 – 2018 роки) та керівником Офісу Правління Національного банку (2018 – 2020 роки). До приходу у Національний банк він п’ять років пропрацював у ПАТ «Укрсоцбанк».

Leopolis.news