Через коронавірус в Україні на самоізоляції перебуває 145 шкільних класів

http://leopolis.news/post/28215/cherez-koronavirus-v-ukrani-na-samoizolyaci-perebuvae-145-shkilnyh-klasiv

10/09/2020

Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Укрінформ.

«На сьогодні 145 класів із 199 704 по країні відправлені на самоізоляцію за рекомендаціями лікарів-епідеміологів», - сказав Степанов.

Так, за даними МОЗ, тільки за останню добу COVID-19 підтверджений у 178 дітей, а також у 157 медпрацівників.

Міністр охорони здоров'я наголосив, що за останній час внаслідок введення карантинних заходів попри відсутність заборон з боку МОЗ знизився рівень вакцинації по всій країні від інших хвороб.

Степанов додав, що ситуація, коли під час пандемії COVID-19 можуть виникнути спалахи інших вакцинокерованих хвороб, є небезпечною, і закликав батьків дотримуватися графіка вакцинації згідно з Національним календарем щеплень.

«Для нас дуже важливо за 4 місяці зайти в той графік, який ми планували. Він дуже простий — для всієї країни є велика необхідність роботи щеплення за Національним календарем щеплень, щоб ми досягли рівня охоплення імунізацією до 95%. Всі вакцини за календарем щеплень закуплені, знаходяться в регіонах, вони всі безкоштовні», - сказав Степанов.

Додамо, що в Україні за минулу добу, 9 вересня, виявили 2 582 нових випадки зараження коронавірусом, від початку епідемії загалом їх зафіксовано 145 612.

Leopolis.news