Покращення медичного обслуговування: Іван Собко розповів про будівництво приймальних відділень на Львівщині

http://leopolis.news/post/28246/pokrashchennya-medychnogo-obslugovuvannya-ivan-sobko-rozpoviv-pro-budivnyctvo-pryymalnyh-viddilen-na-lvivshchyni

10/09/2020

На вирішення питань створення приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах Львівській області виділено 72,0 млн грн.

Також досягнуті домовленості щодо співфінансування з місцевими бюджетами, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Надважливо фінансово підтримувати райони області, особливо зараз, коли медичні працівники боряться із епідемією коронавірусу. Для нас як для команди Максима Козицького в нашій роботі дуже важливо, щоб люди отримували якісні медичні послуги, було наявне необхідне сучасне обладнання та фахівці, які б з ним вміло працювали і лікували пацієнтів. Тому будівництво приймальних відділень має важливе значення для Львівської області, адже забезпечить доступність до всіх медичних послуг та створить комфортні умови для пацієнтів», – наголосив Іван Собко.

По чотирьох об’єктах укладено угоди на виконання робіт, а на двох роботи вже розпочато.

«До кінця року приймально-діагностичне відділення КНП «Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи» повинно прийняти перших пацієнтів. Умови та матеріальне забезпечення даного медичного підрозділу дадуть можливість швидко та якісно надати невідкладну допомогу пацієнтам, які звернуться в наш медичний заклад, а також допоможуть організувати діагностичний процес стаціонарним хворим», - розповів керівник лікарні Григорій Мороз.

Мережу багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, куди увійшло 9 закладів охорони здоров’я, визначили ще торік.

«Система функціонування таких лікарень дозволить максимально ефективно використовувати ресурси охорони здоров’я в рамках вторинної медичної допомоги та наблизить до міжнародних стандартів надання допомоги населенню при гострому інфаркті міокарда, гострих порушеннях мозкового кровообігу, травмах та інших патологіях»,- наголосила заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Шурпяк.

Згідно з новим територіальним поділом Львівської області, у кожному з новостворених семи районів буде опорний заклад охорони здоров’я.

Leopolis.news