logo
24/04
23/04
2 ...

Козицький відвідав фермерське господарство на Пустомитівщині (ФОТО)

11-09-2020 08:511454

Козицький відвідав фермерське господарство на Пустомитівщині (ФОТО)

З роботою фермерського господарства «Агротем», яке знаходиться у селі Селисько на Пустомитівщині, ознайомився голова Львівської ОДА Максим Козицький.

 

 

Про це інформує прес-служба ОДА. 

Засноване у 2014 році, сьогодні господарство успішно займається розведенням корів молочних порід, виробництвом твердих та м’яких сирів з коров'ячого молока, вирощуванням зернових та бобових культур, насіння олійних культур. 

Як розповів керівник ФГ «Агротем» Олег Темчишин  зараз в господарстві утримується понад 180 голів великої рогатої худоби, в тому числі 89 корів. 

На території ФГ «Агротем» знаходиться цех з переробки молока, який реалізує свою продукцію через ТМ «Львівська сироварня «Джерсей». 

В асортименті як молоді сири: «Писанка», «Прем’єра», «Грушка», «Швейк», «Батяр» так і витримані сири: «Золоте руно», «Янош», «Том», «Еней». Також, тут виробляється сир з блакитною цвіллю «Волошка». 

Приймає господарство і гастромандрівників. 

Зазначимо, що упродовж 2018-2019 років ФГ «Агротем» отримало фінансову підтримку з обласного бюджету у вигляді відшкодування відсотків за залученими кредитними ресурсами в сумі 198,5 тис грн. З початку цього року відшкодовано з обласного бюджету 30,8 тис грн, з державного 158,2 тис грн за кредитними коштами залученими в банківських установах на проведення комплексу польових робіт та 272,43 тис. грн дотації за утримання корів. 

Leopolis.news