logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

СБУ накрила банду наркодилерів, які збували метадон по всій Україні (ФОТО)

11-09-2020 13:302433

СБУ накрила банду наркодилерів, які збували метадон по всій Україні (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки України блокували діяльність наркоугруповання, яке займалося масштабним виготовленням та збутом психотропів у західних та центральних регіонах України.

 

За даними досудового слідства, до групи входили мешканці Львівської та Київської областей. Нарколабораторію із синтезу наркотиків вони облаштували в одному із населених пунктів Житомирщини, інформує Управління Служби безпеки України у Львівській області.

Щомісяця зловмисники виробляли майже 5 кілограмів наркотиків на понад 3 мільйона гривень за тіньовими розцінками. Заборонені речовини збували оптовими партіями наркодилерам. Клієнтам наркотики доставляли кур`єри.

Трьох ключових учасників угруповання правоохоронці затримали відповідно до ст. 208 Кримінально процесуального кодексу України при збуті «товару» на 45 тисяч гривень.

Під час 10 обшуків за місцями проживання та в нарколабораторії на Житомирщині, Львівщині та в столичному регіоні оперативники виявили майже 10 кілограмів метадону.

Провадження відкритого за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи.

Заходи із викриття зловмисників проводили співробітники УСБУ у Львівській області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської
області.

За даними прокуратури, організатором був 41-річний мешканець Жовківського району. Він залучив до протиправної діяльності двох чоловіків віком 41 і 20 років та 36-річну жінку – мешканців Львівщини, яких затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Покарання, передбачене санкцією статті, становить до 8 років позбавлення волі.

Leopolis.news