Понад півсотні шкіл Львівщини перейдуть на дистанційне навчання

http://leopolis.news/post/28345/ponad-pivsotni-shkil-lvivshchyny-pereydut-na-dystanciyne-navchannya

11/09/2020

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«На території цих районів показник приросту захворюваності  становить більше 240 на 100 тисяч населення, що є індикатором для переходу в червону зону. Рішення комісії формуються на основі показників, що подає Лабораторний центр і є обов’язковими до виконання», розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Відповідно до норм постанови Кабміну у цих районах навчання буде дистанційним.

«Заклади освіти, які опинилися в червоній зоні, функціонуватимуть в режимі дистанційного навчання. Кожен навчальний заклад є автономним і дирекція школи сама обиратиме онлайн-платформу щодо технологій дистанційного навчання», – зазначила провідний спеціаліст департаменту освіти і науки Львівської ОДА Леся Босак.

До такого розвитку подій готувались протягом усього літа.

«Вчителі проходили інтенсивну перепідготовку. Для цього було вишукано понад 1 млн грн і скеровано на відділи освіти ОТГ, міст і районів, аби по три вчителя з кожної школи таку підготовку пройшли, навчились працювати із безкоштовними платформами для віддаленого навчання. Цей досвід вони мають передати всьому колективу», розповів директор департаменту освіти та науки Олег Паска.

Зазначимо, на території Пустомитівського та Перемишлянського районів є 53 школи.

Leopolis.news