logo
18/04
17/04
16/04
2 ...

Венедіктова не збирається подавати у відставку з посади генпрокурора

12-09-2020 15:331324

Венедіктова не збирається подавати у відставку з посади генпрокурора
Фото: UkrMedia

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що не має наміру подавати у відставку з цієї посади.

«Заяву (про відставку - Ред) за власним бажанням я не писала ні вчора, ні тиждень тому, ні місяць назад, ні коли мене призначали на посаду. Такої заяви не існує», - сказала вона в інтерв'ю програмі «Свобода слова Савіка Шустера», передає «Іетерфакс-Україна».

Венедіктова зазначила, що і не збирається писати таку заяву, оскільки це «безвідповідально».

«Мені просто - я писала програму кандидата в президенти (Володимира Зеленського - Ред), я писала програму партії «Слуга народу", була в пулі експертів. Для мене це все серйозно, я не прийшла посидіти в кріслах, я прийшла змінити. У мене є шанс, і я його не втрачу», - пояснила вона.

Венедіктова зазначила, якщо Верховна Рада прийме рішення, що Венедиктовій пора йти з посади генпрокурора, то депутати це зроблять в установленому законом порядку. «Зберуть підписи, викличуть мене, я відповім на всі питання, вони проголосують, і побачимо, що буде. Доти, поки Верховна Рада не проявить свою волю, я залишаюся на посаді генерального прокурора», - наголосила вона.

Венедіктова розповіла, що їй зараз є, чим займатися. «Я займаюся розробкою стратегії розвитку органів прокуратури, концепцією розвитку органів правопорядку. Не можна в державі жити без стратегії, без плану, хоч на якусь перспективу. Тому, мені здається, нам дуже важливо для органів правопорядку цей план прописати, і перепрошити все. Ось це мені зараз дуже цікаво», - зазначила вона.

За її словами, почалося перезавантаження обласних прокуратур, відкрилися нові обласні прокуратури. «Ми займаємося зараз дуже щільно обласними прокуратурами. Закінчимо з ними, і думаю, що десь в кінці місяця повинні стартанути з атестаціями місцевих прокуратур. Тому роботи багато, і я зайнята зараз тим, чим зайнята», - сказала вона.

Венедіктова переконана, що такі чутки про нібито її відставку хтось запускає. «Я точно знаю, хто», - додала генпрокурор.

Leopolis.news