У Львові відбудеться on-line концерт та презентація унікального альбому «Колискові для Олекси» Соломії Чубай

http://leopolis.news/post/28380/u-lvovi-vidbudetsya-on-line-koncert-ta-prezentaciya-unikalnogo-albomu-kolyskovi-dlya-oleksy-solomi-chubay

12/09/2020

Захід відбудеться за підтримки Українського Культурного Фонду та «Фокусу на культуру».

Альбом «Колискові для Олекси» - не просто історія про сина співачки - хлопчика з аутизмом та його Планету. Це - музика для заспокоєння, настрою, відчуття внутрішнього щастя та гармонії. Цей альбом можна вмикати вдома, в машині, на дитячих святах, засинати та танцювати під нього. У альбомі звучать найкращі тексти - від Лесі Українки до Івана Малковича та найсолодша музика.

Соломія записувала другий альбом колискових з друзями музикантами, дітьми з аутизмом та хором «Дударик». Це був неповторний досвід, адже у творах звучатимуть голоси понад 50 людей. 

У концерті беруть участь:

Соломія Чубай – вокал

Сашко Главацький – гітара

Андрій Коник – бас, флейта

Том Луголообі – клавіші

Ігор Гнидин – барабани

«Rockoko»

Михайло Романишин – скрипка

Володимир Котляров – віолончель

Ігор Процик - віолончель

Унікальні гості:

Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» під керівництвом Дмитра Кацала.

Особливі гості:

Учні з аутизмом викладача з Мексики Хавєра Донлукаса. 

Дизайн створила: Юля Стрипа. Відеоарт: Олексій Хорошко.

Посилання на трансляцію на Ютубі:

https://youtu.be/McICH6a3B3M

Посилання на сторінку трансляції на FB:

https://www.facebook.com/Kolyskovi/

Посилання на подію:

https://www.facebook.com/events/337662344097035/?sfnsn=mo&extid=CvCsu6bG6DNK4hUb

Також 23 жовтня у Палаці ім. Г. Хоткевича відбудеться презентація двох альбомів з глядачами. 

Довідково:

«Колискові для Олекси» Cоломії Чубай - це унікальний терепевтично-інклюзивний проект. Унікальність проекту полягає у тому, що він базується на реальній історії та досвіді мами - Соломії Чубай і її сина - Олекси Андріїшина з аутизмом, який розповідав, що він з іншої планети Земля. Вперше в Україні за допомогою музичного мистецтва розкривають тему розладів аутичного спектру. «Колискові для Олекси» - проект, мета якого краще пізнати світ дитини з аутизмом, привернути увагу до проблем таких дітей, об’єднати  якнайбільше батьків, які виховують дітей з аутизмом, змінити ставлення у суспільстві і не соромитись особливих дітей. Соломія Чубай почала цей проект тоді, коли Олекса пішов до першого класу звичайної початкової школі і батьки учнів, почувши, що в Олекси аутизм, почали збирати підписи про виключення хлопчика зі школи. Вони думали, що Олекса заразний і неадекватний і може всіх убити. Щоб більше такого не траплялося, проект через музику та розголос, через українські колискові хоче достукатися до людей, які зможуть краще зрозуміти та почути батьків особливих дітей і прийняти їх. 

Психологи та батьки можуть використовувати альбом «Колискові для Олекси» у арттерапії та танцетерапії і таким чином соціалізовувати дітей. Також дітей можна залучати на презентаціях альбому та концертах. 

Колискові Соломії Чубай - зцілюють, а історія про її сина Олексу та його Планету – зачаровує. 

Leopolis.news