logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

На Донбасі спокійно, підрозділи ООС готуються до навчань «Об’єднані зусилля – 2020»

13-09-2020 10:031176

На Донбасі спокійно, підрозділи ООС готуються до навчань «Об’єднані зусилля – 2020»

Минулої доби, 12 вересня, на всіх ділянках відповідальності наших бригад обстрілів з боку противника зафіксовано не було. По всій лінії фронту спостерігалася тиша.

 

Підрозділи Збройних Сил України у повному обсязі дотримуються домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року, інформує прес-центр ООС..

Належно виконують свої завдання й інші складові сил оборони Об’єднаних сил. Так, підрозділи ДСНС спільно з військовослужбовцями Збройних Сил України ліквідували осередки пожеж в районах населених пунктів Кримське та Катеринівка, що на Луганщині.

Від початку поточної доби, 13 вересня, у смугах відповідальності наших бригад режим припинення вогню зберігається повною мірою. Українські військовослужбовці, перебуваючи в готовності адекватно реагувати на підступні та провокативні дії ворога, продовжують сумлінно виконувати свої завдання.

Водночас із виконанням завдань із захисту Батьківщини визначені підрозділи Об’єднаних сил готуються до участі в Стратегічних командно-штабних навчаннях «Об’єднані зусилля – 2020».

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.

У другій половині вересня на всіх військових полігонах України, а також в акваторіях Чорного та Азовського морів під керівництвом Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Руслана Хомчака відбудуться стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля 2020». Тема навчань – «Управління міжвидовим (міжвідомчим) угрупуванням військ (сил) в операції сил оборони».
Стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля - 2020» за своїм розмахом, складом сил та засобів і залученням наших партнерів є унікальними. Планується участь у навчаннях розвідувальної, винищувальної та бомбардувальної авіації країн-членів Альянсу, сумісне застосування сил спеціальних операцій та десантно-штурмових підрозділів у різних умовах обстановки. Буде здійснюватись прийняття, обробка та передача інформації від партнерів в інтересах вогневого ураження. Задіють прийняту на озброєння ЗС України автоматизовану систему управління зброєю. Планується масоване застосування частин та підрозділів ракетних військ і артилерії в комплексі з авіацією Повітряних Сил та зенітними ракетними військами.

До навчань залучатимуться органи військового управління Збройних Сил України та інших складових сил оборони, визначені військові частини та підрозділи. Зокрема, у рамках СКШН «Об’єднані зусилля - 2020» відбудуться навчання «Спільні зусилля» за участі військовослужбовців Збройних Сил Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині, пройдуть міжнародні навчання «Рапід Трайдент – 2020» за участі військовослужбовців 15 країн-партнерів.
Загалом у навчаннях «Об’єднані зусилля - 2020» візьмуть участь близько 12 тисяч військовослужбовців, з них до 8 тисяч – безпосередньо на полігонах під час практичної фази навчань. Планується залучити до 50 одиниць артилерійських систем, близько 80 танків та 450 бойових броньованих машин. А також бойові кораблі, армійську авіацію та повітряні сили. У їхньому складі залучатимуться і зразки техніки, які нещодавно прийнято на озброєння Збройних Сил України. Зокрема, новітні комплекси «НЕПТУН», «ВІЛЬХА», безпілотні літальні комплекси «BAYRAKTAR».
Елементи стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля - 2020» відпрацюють практично на всіх військових полігонах України. Завдання виконуватимуть і сформовані військові частини та підрозділи територіальної оборони.

Під час навчань органи військового управління та органи управління інших складових сил оборони здійснюватимуть управління військами (силами) та нарощуватимуть оперативні спроможності в ході ведення операції чи бойових дій.

Військові навчання «Об’єднані зусилля 2020» дозволять на практиці відпрацювати декілька сценаріїв захисту України та закріпити практичними діями уміння та навички отримані військовослужбовцями протягом навчального року.

Leopolis.news