logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Сьогодні – День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості

13-09-2020 10:31946

Сьогодні – День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості

У другу неділю вересня своє професійне свято відзначають українські газівники й нафтовики.

День працівника нафтової, газової та нафтопереробної промисловості заснований Указом Президента № 302/93.

Яке інформує прес-служба ОДА, зі святом нафтовиків та газовиків Львівщини вітає колектив департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської обласної державної адміністрації:

«Нафтогазова галузь завжди була і залишається основною ланкою паливно-енергетичного комплексу, який забезпечує ефективний та сталий розвиток економіки країни, стоїть на сторожі національної безпеки, підтримує соціальний рівень життя громадян України.

Висловлюємо слова вдячності всім працівникам - робітникам, інженерам, геологам, технікам і службовцям, керівникам підприємств нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, які щоденно проявляють самовідданість і майстерність, відповідальне ставлення до своєї справи, забезпечуючи зростання економіки України.

Сердечно вітаємо всіх хто віддав свою працю у минулому і трудиться у нафтогазовій галузі нашої Держави!

Бажаємо міцного здоров’я, добра, родинного благополуччя та миру. Нехай ваша відданість своїй справі спрацьовує на благо народу України, а прийдешнє свято наповнює гордістю за професійні здобутки!»

Нагадаємо, напередодні із професійним святом усіх причетних, зокрема працівників  найпотужнішої газовидобувної компанії Західної України «Львівгазвидобуваня», привітав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«Дякую колективу за важку, часто небезпечну працю. За наповнення бюджетів, за соціальну відповідальність. За те, що в час пандемії так активно підтримують наших медиків. Принагідно вітаю всіх жителів Львівщини, які працюють у цій галузі. Бажаю міцного здоров’я, добра та миру. Нехай ваша відданість своїй справі спрацьовує на благо народу України! Вірю в енергетично незалежну Україну!» - сказав очільник області.

Довідково.

За 8 місяців 2020 року видобувними підприємствами, які працюють на території області видобуто:

- 116,619 тис т нафти;

- 525,8 млн м3 газу;

- 20,704 т конденсату.

На території Львівської області розміщені 4 підземні сховища газу, в яких станом на 10.08.2020 закачано природного газу - 7 705 млн м3. Загальний обсяг газу в усіх ПСГ України – 18 572 млн м3

Крім цього за 8 місяців 2020 року до бюджетів усіх рівнів було сплачено

41,021 млн грн рентної плати з видобування вуглеводнів.

У тому числі з видобування:

- природного газу – 26, 847 млн грн.,

- нафти – 14,164  млн грн,

- газового конденсату - 10 738 грн,

З них до обласного бюджету поступило 16,408 млн грн.

Leopolis.news