logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Фестиваль короткометражок Wiz-Art оголосив переможців

14-09-2020 14:481816

Фестиваль короткометражок Wiz-Art оголосив переможців
Фото: організаторів

13 вересня оголосили переможців 13-го Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art. Гран-прі фестивалю здобув фільм «Не спи, будь напоготові» режисера Пам Тьєн Ана.

Про це повідомляють організатори.

Переможців визначало журі у складі Богдана Мурешану, Юлії Сінькевич, Анни Корінек, Декеля Беренсона, Івана Козленка та Катерини Горностай, а також глядачі. За увагу журі та глядачів змагалися 30 фільмів – 12 у національній та 18 в міжнародній програмах.

Гран-прі здобув фільм «Не спи, будь напоготові» режисера Пам Тьєн Ана «за оригінальність у формуванні унікального сторітелінгу та уміле й тонке багатство деталей». Приз глядацьких симпатій Міжнародного конкурсу здобув фільм «Традиція» режисера Іосеба «Сосо» Бліадзе.

Спеціальну відзнаку за неперевершену операторську роботу у міжнародному конкурсі здобула робота Томаса Вудрофа «Південна лихоманка». Ще одна спеціальна відзнака міжнародного конкурсу за сміливе й елегантне розкриття складної теми дісталася роботі Ірене Морай  «Кавуновий сік».

Номінацію найкращий український фільм здобула робота Дмитра Гришка «Врятуйте мене, лікарю». Коментар журі: «За повагу до реальності, упакованої автором в делікатну розповідь і за неймовірну довіру людини в кадрі до автора фільму, що тримає в руках камеру — головний приз фестивалю Wiz-Art в національному конкурсі ми вирішили віддати фільму «Врятуйте мене, лікарю!» Дмитра Грешка».

Спеціальну відзнаку національного конкурсу здобув фільм «Килим» Наталії Кисельової. Коментар журі: «За створення ліричного образу українського підлітка, в життя якого любов і війна входять однаково стрімко та доленосно, породжуючи невідоме досі почуття турботи та самопожертви на шляху дорослішання й прийняття Іншого».

Ще одну спеціальну відзнаку національного конкурсу віддали роботі Івана Орленка «У нашій синагозі». Коментар журі: «За зрілий і стриманий стилістичний підхід, який вміло передає кафкіанську суть незавершеного оповідання «Звір у синагозі». Короткометражний фільм майстерно творить відчуття передвістя, властиве оповіданню 1923 року, і саме це дає фільму жити власним життям».

Приз глядацьких симпатій у національному конкурсі здобув фільм Івана Орленка «У нашій синагозі». Він отримує номінацію на European Audience Award (його представлять на 10 європейських кінофестивалях), а також грант у 100 тисяч гривень від Львівської міської ради на зйомки наступного фільму у Львові.

Синопсиси та кадри з фільмів доступні за посиланням: https://wiz-art.ua/festival/winners-wiz-art-2020/

13-й Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art відбувся з 7 по 13 вересня за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства з питань кіно та Львівської міської ради. Всі фільми були доступними для перегляду після реєстрації у віртуальному кінотеатрі фестивалю.

Leopolis.news