logo
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Ігор Телішевський: За останні десять років у Львові не збудовано жодного комунального дитсадка чи школи

15-09-2020 13:47941

Ігор Телішевський: За останні десять років у Львові не збудовано жодного комунального дитсадка чи школи

Щороку у Львові в експлуатацію здають десятки житлових будинків. Населення міста збільшується, а навантаження на соціальну інфраструктуру росте. Проблему з нестачею місць у дитячих садках та перенавантаженням шкіл у Львові не вирішують роками.

Депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський увесь час своєї каденції присвятив вирішенню освітніх проблем у місті.

«За останні роки разом з громадськими активістами та колегами-депутатами вдалося зупинити кілька скандальних забудов, які суперечили законодавству України та здоровому глузду. Наприклад, будівництво багатоповерхівки у сквері на вул. Горбачевського, 19. На цій ділянці розташована історична вілла Альфреда Захаревича, у якій колись функціонував дитсадок. Тепер там хочуть будувати житло. Це абсурд – міська влада за крайні десять років не побудувала жодного дитсадка чи школи. Тобто замість відновлення функціонування дитсадка у Львові має з’явитись чергова багатоповерхівка? Ми цього не допустимо!», – наголосив депутат.

Він додав, що у 2018 році спільно з громадською організацією «Батьківська рада Львівщини» домігся прийняття ухвали міської ради, яка забезпечує безкоштовний проїзд для школярів Львова у громадському транспорті міста.

«Попри «старання» міського голови, нам вдалося домогтися ухвалення такого рішення. Вже два роки учні можуть безоплатно користуватись громадським транспортом під час навчального року, а тролейбусами і трамваями ще й у період літніх канікул. Для цього достатньо мати учнівський квиток, підписаний директором школи. Це рішення важливе для багатодітних та малозабезпечених сімей. Щоденні поїздки школярів – значне навантаження на сімейний бюджет. Тому ми раді, що в такий спосіб полегшили батькам життя», - каже Ігор Телішевський.

Leopolis.news