Самбірський мистецький музей Леся Курбаса отримав у подарунок книжку про артистів сьогоднішнього театру «Березіль»

http://leopolis.news/post/28580/sambirskyy-mysteckyy-muzey-lesya-kurbasa-otrymav-u-podarunok-knyjku-pro-artystiv-sogodnishnogo-teatru-berezil

16/09/2020

 

Нове видання присвячене професору Харківського державного університету Володимиру Бояновичу та акторам театру «Березіль» Роману Черкашину і Юлії Фоміній. Вони продовжують театральні традиції, засновані незабутнім Лесем Курбасом, якому судилась народитись у Самборі. Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.   

За словами директора музею Леся Курбаса Любові Теплої, гарний подарунок зробив талановитий митець сучасності, композитор і співак із Житомира Ярослав Теплий. Творчий дует «Червоне та чорне», у складі якого він та дружина Валентина, часті гості Самбірщини. Вони зазвичай беруть участь у щорічному фестивалі лемківської культури у с.Нагірне «До тебе лину, моя рідна земле». 

Це вже друге видання, яке розповідає про засновника українського національного театру. Перед тим побачила світ книжка «Лесь Курбас: невигадані історії Самбора». Її написала директор музею Любов Тепла.  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news