Ректор Львівського національного медичного університету привітав фармацевтів з професійним святом

http://leopolis.news/post/28591/-rektor-lvivskogo-nacionalnogo-medychnogo-universytetu-pryvitav-farmacevtiv-z-profesiynym-svyatom

16/09/2020

Про це йдеться на сайті вишу.

«Шановні колеги, друзі!

Радий привітати Вас із Днем фармацевтичного працівника. Особливо тішуся нагоді сказати слова підтримки та підбадьорення у цей складний і тривожний час. І наше повсякденне, і професійне життя значно змінилось в умовах пандемії коронавірусу: з’явились нові виклики у організації праці, на які повинні відповідати, турбуватись про здоров’я колег і близьких нам людей, а часом, на жаль, і провадити їх у засвіти… Проте, кожен виклик і трудність відкриває нам нові можливості. Можливість стати добрішими, можливість більше цінувати життя у всіх його проявах, можливість любити один одного. Виклики дають нам і шанс стати кращими професійно.

Час невблаганний до всього. Змінює він і соціальний контекст ролі різних професій. Насамперед це стосується людей у білих халатах, зростання їх значення і ваги у суспільстві. І це покладає на нас ще більшу відповідальність, потребу ще глибше осмислити сутність місії нашої професії. В умовах пандемії увага цілого світу привернута до роботи фармацевтів в університетських дослідницьких центрах та приватних компаніях, від яких очікують розробки дієвої і безпечної вакцини, що покладе край усім негараздам у які занурилась планета через поширення коронавірусу. І попри звитяжну і жертовну працю лікарів, які часто ціною власного життя рятують життя пацієнтів, саме від фармацевтів очікують порятунку від цього всесвітнього лиха. І це новий, фундаментальний виклик нашій професії. У глобалізованому світі блискавично поширюється не лише інформація – так само пришвидшуються і посилюються загрози. І ефективно відповідати на них можна лише працюючи разом, як єдина спільна фармацевтична спільнота. Тішуся, що багато наших колег уже активно задіяні в міжнародній співпраці, уже відповідають на ці виклики. Ми повинні усвідомлювати, що майбутнє нашої професії – у глобальній взаємодії із застосуванням усіх набутків вітчизняної фармації.

Тож хочу побажати, дорогі колеги, міцного здоров’я Вам і Вашим близьким, миру і злагоди у Ваших родинах, добробуту, а також радості у серці від сповнення свого високого професійного покликання – служити людям, рятуючи їх здоров’я і життя!

З повагою,

ректор ЛНМУ імені Данила Галицького,

академік НАМН України, професор

Борис ЗІМЕНКОВСЬКИЙ».

Leopolis.news