Генпрокурорка Венедіктова підписала підозру нардепу від «Слуги народу» Юрченку

http://leopolis.news/post/28665/-genprokurorka-venediktova-pidpysala-pidozru-nardepu-vid-slugy-narodu-yurchenku

17/09/2020

Про це Венедіктова написала на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що Офіс генпрокурора спільно з прокурорами Спеціальної антикорупційної прокуратури «провели декілька годин» над вивченням матеріалів цієї справи. Після цього вона підписала повідомлення про підозру.

Вендіктова додала, що генеральний прокурор «не працює секретарем ані детективів НАБУ, ані прокурорів САП». За її словами, генпрокурор має право вивчати матеріали справи, а «не довідки чи окремі частини НСРД».

«Я не стану обмежувати конституційні права громадян зі спеціальним статусом або без такого, не вивчивши матеріали справи. Це моя принципова умова і я не збираюсь від неї відмовлятись», — зазначила вона.

Нагадаємо, кілька днів тому, народний депутат від фракції «Слуга народу» Олександр Юрченко разом зі своїм помічником Іваном Фіщенком були спіймані НАБУ на хабарі. За даними бюро, нардеп через посередника отримав 13 тисяч доларів із домовлених 200 тисяч за сприяння у внесенні змін до законопроєкту.

Першим про корупційний скандал із Юрченком та його спільниками заявив нещодавно виключений зі «Слуги народу» нардеп Гео Лерос. 13 вересня на своїй сторінці у Facebook він написав, що два дні тому НАБУ нібито затримало помічника парламентаря Юрченка через хабар. Той отримав 13 тисяч доларів, призначених для нардепа, за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами. За словами Лероса, попри достатні докази, генпрокурорка Ірина Венедіктова «блокує санкції проти нардепа».

Leopolis.news