logo
28/03
2 ...

Львівщина залишається лідером із фінансової підтримки бізнесу через центри зайнятості

17-09-2020 20:121446

Львівщина залишається лідером із фінансової підтримки бізнесу через центри зайнятості
Фото: Львівська ОДА

Львівщина продовжує займати лідерські позиції серед областей України щодо виплати представникам малого і середнього бізнесу у період карантину допомоги з часткового безробіття.

 

 

 

Такі дані станом на 10 вересня поточного року наводять у Львівському обласному центрі зайнятості, інформує пресслужба ЛОДА.

«Загалом для покриття витрат із виплати заробітної плати найманому персоналу та фізичним особам-підприємцям у час пандемії обласна служба зайнятості профінансована на суму 275,4 млн грн. Ці кошти скеровані на рахунки фірм, компаній і фізичних осіб-підприємців, які є застрахованими особами, та ведуть бізнес самостійно. Роботодавці у триденний термін перераховують ці кошти офіційно працевлаштованим працівникам, що через поширення COVID-19 частково або повністю припинили роботу та втратили частину заробітку», – зазначив директор Львівського ОЦЗ Василь Барилюк.

За його словами, до базових центрів зайнятості та філій Львівського ОЦЗ від представників малого і середнього бізнесу надійшло 19044 пакети документів для призначення допомоги з часткового безробіття, щодо 16180 з них прийняте позитивне рішення.

Василь Барилюк додав, що Львівщина не тільки перша за сумою освоєних фінансів, а й за кількістю найманих працівників і фізичних осіб-підприємців, що займаються бізнесом одноосібно, котрі скористалися урядовою ініціативою.

«Якщо загалом по Україні допомога з часткового безробіття призначена 368,9 тис осіб, то в нашій області ця цифра сягнула 38,2 тис, тобто кожний десятий отримувач державних коштів через повне або часткове припинення трудової діяльності у період пандемії – житель Львівської області», – повідомив директор ЛОЦЗ.

Найбільшу потребу в отриманні державних коштів виявили суб’єкти господарської діяльності м. Львова (4343), Червонограда (1138), Трускавця (706), а також Дрогобицького (1331), Стрийського (1112), Самбірського (681), Пустомитівського (547), Сокальського (514), Бродівського (505) та Жовківського (488) районів, що здебільшого ведуть діяльність у таких сферах економіки як санаторно-курортне лікування, туризм і готельна справа, роздрібна торгівля, охорона здоров’я, будівництво, автотранспортні перевезення, виробництво електричного та електронного устаткування для автотранспортних засобів, надання побутових послуг тощо.

Leopolis.news