logo
17/04
19/03
24/02
19/02
26/01
31/12
09/12
01/12
06/11
04/11
24/10
20/10
11/09
04/08
2 ...

Микола СОБКО: Головне, щоб про Брюховичі не забули у новій Львівській ОТГ

18-09-2020 11:359656

Микола СОБКО: Головне, щоб про Брюховичі не забули у новій Львівській ОТГ

Напередодні чергових місцевих виборів журналіст Leopolis.news вирішив розпитати одного з наймолодших депутатів Брюховицької селищної ради Миколу Собка про враження від своєї роботи. У 2015 році його обрали у 12-му виборчому окрузі, який складається з вул. Сухомлинського. Це одна з центральних і найбільших вулиць смт. Брюховичі. На минулих виборах балотувався від політичної партії «Самопоміч». 

Миколо, Ви зовсім молодий депутат, Ваша каденція протривала ось уже п’ять років. Якщо повернутися до початку депутатства, що підштовхнуло Вас балотуватися?

По житті я активна людина і мені подобається брати участь у громадському житті та допомагати впроваджувати хороші зміни та ідеї в середовищі, в якому я проживаю. Зрозумівши, що є підтримка мешканців, я вирішив балотуватись в депутати Брюховицької селищної ради. Також в попередній каденції депутатом в Брюховицькій селищній раді був мій брат – Іван Собко, роботу якого в багатьох випадках я ставлю собі за приклад. І, відповідно, я вирішив продовжувати роботу і змінювати селище разом з головою і депутатами на краще. 

А як Ви потрапили до Брюховичів?

У 2005 році я почав навчатись у Львівському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України. Після закінчення навчання і по сьогодні проживаю в смт. Брюховичі разом з дружиною та сином. Селище стало для мене рідним і близьким. Тут дуже комфортно і затишно жити.

Чим, на Вашу думку, привабливі Брюховичі? Чому все більше людей хоче тут оселитися, не зважаючи на те, що до останнього часу селище вважалося передмістям і не входило до складу Львова?

Брюховичі – це чисте повітря, хороша інфраструктура, а, в основному, – тихе та красиве селище, в якому хочеться відпочити від активного руху в м. Львові. Тут є своя історія, традиції, мешканці дуже гордяться своїм селищем.

Які відпочинкові місця є у Брюховичах, окрім озер? Чи є облаштовані парки, відпочинкові зони?

На території селища є великий парк ім. Б. Хмельницького, де можна проводити час та гуляти з сім’єю. Практично на кожному окрузі є дитячі та спортивні майданчики, на яких можуть займатись і дітки, і дорослі. На вулицях Житній та Незалежності України побудовані сучасні мультифункціональні спортивні майданчики, які знаходяться в комунальній власності селища. Тут можна позайматися на тренажерах, пограти у футбол, баскетбол, волейбол. Сітки, баскетбольні кільця, ворота – все облаштовано для занять різними видами спорту.

Брюховичі дуже змінилися за останніх кілька років. Зокрема, це помітно по нових дорогах та відремонтованих різних комунальних закладах у селищі. Як населення реагує на зміни? 

Справді, за останніх п’ять років завдяки злагодженій роботі команди голови селищної ради, депутатів селищної ради, депутата Львівської обласної ради, депутата Львівської міської ради в селищі відбулись дуже позитивні зміни. Звичайно, мешканці позитивно сприймають та висловлюють вдячність нашій команді за правильно розставлені пріоритети та правильний управлінський менеджмент: відремонтовані дороги, будівництво школи, будівництво каналізаційних мереж та центрального водопостачання, ремонти в комунальних закладах і т.д.

Чи звертаються мешканці до своїх депутатів із вирішенням питань, які виникають на їхніх округах?

Так, звичайно. За цих п’ять років до мене зі зверненнями звертались десятки мешканців, оскільки я, як депутат селищної ради, представляю їх інтереси і маю за необхідне допомагати у вирішенні питань та проблем в межах своїх повноважень.

Ви є членом комісії Брюховицької селищної ради з питань фінансів, розвитку підприємництва та планування бюджету. Які найгостріші питання були на обговореннях комісії?

Найгостріше питання – це планування річного бюджету селища, оскільки це документ, який визначає  життя селища протягом року. І, звичайно, кожен депутат ініціює певні проєкти по своєму округу. Однак ми завжди знаходили компроміс і розставляли правильні, на мою думку, пріоритети.

Ваші поради активній молоді, яка хоче реалізувати себе у громадській і політичній діяльності. Чи цікаво бути депутатом?

Звичайно, що цікаво. Нові знання, нові виклики, нові знайомства. Часто вихід із зони комфорту. Молодь, яка хоче реалізувати себе у громадській і політичній діяльності повинна розуміти, що бути депутатом – це також і велика відповідальність перед громадою, яка тебе обирає.  І що громадська робота, чи політична діяльність – це великий досвід. 

Чи плануєте Ви балотуватися на виборах у жовтні? 

Остаточно ще не вирішив, але швидше так, чим ні. Адміністративно-територіальна реформа, в результаті якої Брюховичі включили до Львівської ОТГ, скоротила кількість депутатів від Брюховичів. Якщо раніше селище обирало 26 своїх представників, то тепер Брюховичі віднесли до виборчого округу Шевченківського району Львова, і весь район у міській раді представлятиме лише кілька депутатів. Головне тепер, щоб про Брюховичі не забули у новій Львівській ОТГ. Цього разу все складніше і територія округу значно більша, тому остаточного рішення, чи балотуватися, для себе ще не прийняв. Але вважаю, що за п’ять років депутатства було зроблено немало доброго для Брюховичів і його мешканців.

Розмовляв Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news