Критерії вибору якісного радіатора ®

http://leopolis.news/post/28749/kryteri-vyboru-yakisnogo-radiatora-

18/09/2020

Тепловіддача

Від рівня віддачі тепла батарей буде залежати подальший вибір і підсумкове рішення покупки. Переважно встановлюють секційні пристрої, тепловіддача яких безпосередньо залежить від матеріалу, що використовується у виготовленні виробу:

  • чавунні — 100-160 Вт;
  • алюмінієві — 80-200 Вт;
  • біметалічні — 150-180 Вт;
  • сталеві — 1200-1600 Вт.

Найефективнішими є прилади, виконані з алюмінію і біметалу. Також важлива інерційність. Мінімальний показник можна помітити у лідерів опалювального ринку. Цей фактор дає знати, з якою швидкістю остигає і прогрівається пристрій, а потім все приміщення. Наприклад, чавунні доволі довго нагріваються, але й остигають ще довше.

Довговічність

Тут також важливий матеріал. Найбільш витривалою є чавунна батарея. Термін служби сягає мінімум пів століття, що є великим періодом для експлуатації. Цей критерій забезпечується за допомогою сировини, з якої виготовляється якісна продукція.

Біметал і сталь здатні прослужити близько 30 років, у той час як алюміній буде використовуватися максимум 20. Але те, що заявлено на коробці, не завжди пов'язане з реальністю, тому важливо спиратися на відгуки покупців і знайомих, які мали справу з певним пристроєм.

Також важливу роль відіграє саме використання. Якщо теплоносій буде надавати доволі сильний для приладу натиск, він не зможе довго протягнути. Для достовірності інформації перевіряйте наявність сертифікатів та іншої документації.

Leopolis.news