logo
28/03
2 ...

До Всесвітнього дня прибирання у Львові дітей навчатимуть сортувати відходи

18-09-2020 16:541168

До Всесвітнього дня прибирання у Львові дітей навчатимуть сортувати відходи

У суботу, 19 вересня, акцію до Всесвітнього дня прибирання біля ТРЦ «Роксолана» дітей навчатимуть сортувати відходи і покажуть як працюють сучасні комп’ютеризовані сміттєвози. 

 

Організатори («ГрінЕра Україна» ) мають на меті привернути увагу до необхідності сортувати відходи та показати як з допомогою сучасної техніки працюють люди, які щоденно прибирають місто.  

Біля підземних контейнерів компанії працюватиме найбільший у Львові копм’ютеризований сміттєвоз, в середину якого зможуть потрапити усі охочі діти, а його працівники детально розповідатимуть і показуватимуть як працює така сучасна машина. Родзинкою стане демонстраційне виймання підземних контейнерів.

«Це дуже ефектне видовище, коли величезна багатотонна спецмашина підіймає на висоту 15-20 метрів контейнери для завантаження. Зазвичай ми це робимо вночі і львів’яни навіть не уявляють як відбувається цей процес та якими великими насправді є ці підземні контейнери. Часто ми бачимо як люди взагалі спеціально зупиняються, щоб сфотографувати ці миті», - розповів заступник директора «ГрінЕра Україна» Тарас Колодій.

Поруч навчатимуть дітей сортувати відходи фахівці із проекту "ЕкоБібліотека". Отриманні знання буде змога перевірити відразу на практиці.  

«Ми проведемо для дітей експрес-навчання із сортування відходів на спеціальних навчальних муляжах, а здобуті знання відразу можна буде закріпити на практиці. Окрім того, для дітей проведуть інтерактивний іспит на знання правил сортування. Ті, хто його пройдуть, отримають подарунки та диплом», - розповіла Ірина Пігура, координатор проекту "ЕкоБібліотека".

Акція триватиме упродовж трьох годин: з 14.00 до 17.00 біля ТЦ «Роксолана» з дотриманням усіх карантинних заходів.

Зареєструватися на участь в уроках сортування можна за цим посиланням.

Довідка

Компанія «ГрінЕра Україна» з 2016 року у Львові надає комплексні послуги європейського рівня зі збору, сортування та утилізації твердих побутових відходів (ТПВ). Компанія забезпечує вивіз ТПВ та їх утилізацію для комерційних, бюджетних, комунальних і приватних споживачів. Для цього використовуються європейські підходи та техніки для збору відходів, зокрема, сміттєзбиральні машини класу Євро 5 та Євро 6, сучасні контейнерні баки, у тому числі підземного типу.

«ГрінЕра Україна»  у Львові займається сортуванням відходів, забезпечивши роздільний збір на три фракції: змішанні відходи, вторинна сировина та скло.  Сума  загальних інвестицій компанії в інфраструктуру міста склала 3 млн дол.

Leopolis.news