logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Представники кафедри медичного права ЛНМУ ім. Данила Галицького взяли участь у Київських правових читаннях

18-09-2020 17:381262

Представники кафедри медичного права ЛНМУ ім. Данила Галицького взяли участь у Київських правових читаннях
Фото: UkrMedia

З нагоди Всесвітнього Дня безпеки пацієнтів, який відзначався 17 вересня, у Києві відбувся науково-практичний захід «Київські правові читання» на тему «Приватне право в сфері охорони здоров’я: виклики і перспективи».

Співорганізаторами зібрання були Інститут права Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики Національної асоціації адвокатів України. Захід пройшов за експертної участі завідувача кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, голови Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ Ірини Сенюти та асистента кафедри, заступника голови Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ Христини Терешко, йдеться на сайті вишу.

З вітальними словами виступила Олена Орлюк, директор Інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Руслан Стефанчук, Перший заступник голови Верховної Ради України, Ірина Сенюта, завідувач кафедри медичного права Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, голова Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ, Роман Майданик, завідувач кафедри цивільного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка, голова секції медичного права Комітету медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ.

Члени кафедри медичного права ЛНМУ ім.Данила Галицького були залучені до участі в заході як модератори та доповідачі, зокрема секцію «Договори у сфері надання медичної допомоги: правова сутність і стандарти медичних послуг» співмодерувала Ірина Сенюта, а секцію «Особисті немайнові права в сфері охорони здоров’я: баланс приватного і публічного права» — Христина Терешко.

Із доповіддю на заході виступив візит-лектор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Андре ден Екстер.

За результатами заходу буде підготовлена резолюція, яка покликана об’єднати науку і практику, медиків і правників для побудови правової медицини в Україні на благо людини, а також видана збірка матеріалів та заплановано проведення парламентських слухань щодо кодифікації законодавства у сфері охорони здоров’я.

 

Leopolis.news