logo
23/04
22/04
2 ...

Освітній комітет Ради підтримав законопроєкт щодо заборони плагіаторам займати посади міністрів, — нардеп

18-09-2020 16:101542

Освітній комітет Ради підтримав законопроєкт щодо заборони плагіаторам займати посади міністрів, — нардеп
Фото: mind.ua

Освітній комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт депутатки від фракції «Голос» Інни Совсун, який має на меті заборонити займати посади очільників закладів освіти та міністрів людям, які мають плагіат у наукових роботах.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Інна Совсун

«Сьогодні освітній комітет підтримав мій законопроєкт, яким я пропоную заборонити займати посади очільників закладів освіти та міністрів плагіаторам», - зазначила Совсун.

За її словами, тепер відповідне рішення за Верховною Радою. «Чому це важливо? Плагіатор – це не просто людина, яка не спромоглася виконати вимоги освітньої програми та дотримуватися правил наукового дослідження. Плагіат – ознака викривленого морального компаса, відсутності етичних принципів, які є ключовими для людей, які збираються керувати країною, а також тих, хто у закладах освіти має відповідати серед іншого за боротьбу з порушеннями академічної доброчесності», – зазначила нардеп.

Нагадаємо, 25 червня нардепка від фракції «Голос» Інна Совсун, реагуючи на призначення в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, зареєструвала у Раді законопроєкт, який забороняє займати посади в уряді та на держслужбі особам, у дисертаціях яких виявили плагіат.

Вчені-активісти вивчили статтю для докторської дисертації в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета і виявили майже 90% плагіату. Етичний комітет Нацагенства з питань забезпечення якості освіти відреагував на скарги і визнав, що у трьох роботах в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета є плагіат.

Очільник міністерства освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що оскаржить рішення комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, який знайшов плагіат у його наукових роботах.

Leopolis.news