logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Опорна лікарня у Дрогобичі за державною програмою побудує відділення невідкладної допомоги за майже 18 млн грн

20-09-2020 14:531072

Опорна лікарня у Дрогобичі за державною програмою побудує відділення невідкладної допомоги за майже 18 млн грн
Фото: Змістовно

Дрогобицька міська лікарня №1 замовила 15 вересня реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги за 17,8 млн грн. Відповідний договір підписали з ТОВ «Екотепло Дрогобич».

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Фірма відремонтує приміщення, прокладе системи водопостачання та водовідведення,  опалення, вентиляції та систему медичного газопостачання. Облаштує пожежну сигналізацію, систему оповіщення, відеонагляд та резервне електропостачання. Тут також встановлять медичне обладнання та два ліфти. Роботи планують завершити до кінця 2021 року.

Згідно з кошторисом, компанія «Екотепло Дрогобич» отримає 715 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 2,8 млн грн.

Реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги лікарня замовила за конкурсною процедурою відкритих торгів. Єдиним конкурентом переможця на тендері було ПП «СЧН Житло-буд». Під час аукціону конкуренти не знижували своїх пропозицій. І хоча ціна компанії «СЧН Житло-буд» була на 410 тис. грн дешевшою, її відхилили через невідповідність тендерної документації.

Фірма не погодилася з таким рішенням тендерного комітету, однак замовник її скаргу відхилив. Наразі закупівлю перевіряє Західний офіс державної аудиторської служби України.

Компанія-підрядник «Екотепло Дрогобич» була зареєстрована у 2013 році. Її власником є Іван Демко, колишній начальник відділу архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Дрогобицької міської ради. Іван Демко працював там з 1 вересня по 10 листопада 2016 року. Він був призначений з тримісячним терміном випробування і звільнився за власним бажанням.

Протягом 2019-2020 років підприємство отримало державних замовлень на 30 млн грн.

Дрогобицька міська лікарня №1 визначена однією з дев’яти опорних лікарень Львівщини. Це – державна програма, основна мета якої створити потужні медичні цілодобові центри. Доставити пацієнта до таких лікарень можна буде до однієї години.

Лікарня у Дрогобичі належить до ІІ рівня закладів, тобто вона матиме більше відділень та спеціалістів. Саме у відділенні екстреної медичної допомоги буде лабораторія для проведення досліджень, апарат ультразвукової діагностики, пересувний та стаціонарний рентген-апарат, а також гінекологічне крісло, дефібрилятор, операційний стіл, наркозно-дихальний апарат.

Leopolis.news