logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Кредобанк видав доступних іпотечних кредитів на понад 200 млн грн

21-09-2020 12:411106

Кредобанк видав доступних іпотечних кредитів на понад 200 млн грн

З часу зниження ставок на іпотечні кредити до 10% річних у липні 2020 року Кредобанк видав 246 іпотечних кредитів на загальну суму більш як 201,04 мільйона гривень.

 

Як інформує пресслужба АТ «Кредобанк», найбільше доступних іпотечних кредитів за кількістю та сумою було видано у Києві – 110 кредитів на загальну суму понад 105,5 мільйона гривень. На другому місці Львів - 22 кредити на загальну суму майже 24,2 мільйона гривень. Серед регіонів, де найбільше видано доступних іпотечних кредитів – Дніпро (12 кредитів на загальну суму понад 12,33 мільйони гривень), Харків (20 кредитів на загальну суму 11,82 мільйона гривень), Рівне (13 кредитів на загальну суму 8,09 мільйона гривень), Чернігів (9 кредитів на загальну суму 4,92 мільйона гривень), Суми (11 кредитів на 4,58 мільйона гривень), та Луцьк (5 кредитів на 4,06 мільйона гривень). За інформацією, оприлюдненою Офісом Президента України, Кредобанк видав найбільше доступних іпотечних кредитів в Україні. 

«З часу зниження відсоткових ставок на іпотечні кредити попит на іпотеку істотно збільшився. За період дії доступних ставок Кредобанку вдалося видати більше половини від загального числа кредитів на житло, які видали українські банки. Завдяки зниженню іпотечних ставок чимало українців можуть реалізувати свою мрію на власне житло, а клієнтам Кредобанку доступні додаткові знижки, які дозволяють зменшити відсоткову ставку за іпотечним кредитом навіть до 8%, і можливостями зниження ставки вже скористалися приблизно 20% позичальників», – говорить директор департаменту роздрібних клієнтів АТ «Кредобанк» Орися Юзвишин.

З липня 2020 року іпотечний кредит за фіксованою ставкою 10% річних на перший рік кредитування в Кредобанку можна отримати на придбання житла на вторинному ринку за умови участі власними коштами від 40% вартості об’єкта кредитування. Якщо позичальник отримує заробітну плату або чистий підприємницький дохід на рахунок у Кредобанку, фіксована ставка складе 8% річних на перший рік кредитування. У разі участі власними коштами від 20% до 39% відсоткова ставка на перший рік кредитування складе від 9% річних для клієнтів, що отримують дохід на рахунки в банку, та 11% річних для інших позичальників. Додаткові комісії за видачу кредиту – відсутні.

При купівлі нерухомості на первинному ринку фіксована відсоткова ставка для позичальників, що отримують заробітну плату або чистий підприємницький дохід на рахунок в Кредобанку, на перший рік кредиту складе від 9% річних при участі власними коштами від 40% та від 10% річних при участі власними коштами від 20% до 39% вартості об’єкта, що купується. Для інших позичальників ставка на перший рік складе відповідно 11% та 12% річних. Після перших трьох років кредитування за іпотечним кредитом діє змінна відсоткова ставка, що розраховується з маржею банку на базі UIRD3M – індикативної ставки Українського індексу ставок за 3-місячними депозитами фізичних осіб, яка публікується щоденно на офіційному сайті Національного банку України. Термін кредитування – до 20 років.                                                                                                                                                              Leopolis.news