logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Новопризначений керівник львівського ДБР не брав участі у конкурсі – активісти

21-09-2020 16:324936

Новопризначений керівник львівського ДБР не брав участі у конкурсі – активісти
Фото: Resonance.ua

Новопризначений директор Територіального управління ДБР, розташованого у Львові, Руслан Ляшко у 2018 році, перебуваючи на посаді старшого слідчого Генпрокуратури України, був затриманий за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

 

Працівники поліції склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення і скерували його до суду, повідомляє «Антикорупційний моніторинг Львівщини».

До адмінпорушення у суді доєдналася скарга керівника Генеральної інспекції Генпрокуратури, який звинувачував Ляшка у вчиненні дисциплінарного проступку передбаченого ст.43 ЗУ Про прокуратуру. У суді звинувачення були підтримані і на Ляшка наклали дисциплінарне стягнення у виді заборони на один рік на призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому прокурор обіймає посаду.

«З горя Ляшко подався у ДБР і дивом, поза конкурсом, навіть без подання документів отримав посаду керівника. Схоже, окрім конкурсу кандидатів проводився ще конкурс, який після розголосу буде анульований, бо на сайті ДБР вже почалися регламентні роботи», – припускають у «Антикорупційному моніторингу Львівщини».

Крім цього співзасновник та член правління у ГО «Рада громадського контролю» Олег Шрам каже, що насправді Руслан Ляшко навіть не брав участі у самому конкурсі.

«ДБР відрапортував про переможців конкурсів на посади директорів територіальних управлінь та їхніх заступників.

Конкурс на посаду директора ТУ ГБР в м.Львові виграв Ляшко Руслан Володимирович.

Але ось біда, він не брав участь в цьому конкурсі, про що свідчить офіційна інформація ДБР від 3 вересня», – написав він, долучивши відповідну інформацію про конкурс.

Leopolis.news