На Львівщині говорили про розвиток туризму спільними зусиллями влади та громади

http://leopolis.news/post/28909/na-lvivshchyni-govoryly-pro-rozvytok-turyzmu-spilnymy-zusyllyamy-vlady-ta-gromady

21/09/2020

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Тарас Лозинський, заступник начальника управління – начальник відділу розвитку туризму та курортів Львівської ОДА, виступив із доповіддю про те, як влада і громада можуть спільно розвити туризм.

Він наголосив, що перед тим, як починати розвивати туризм в окремій громаді, перш за все потрібно проаналізувати наявні туристичні ресурси.

«Потрібно розвивати ті галузі туризму, які є притаманними саме для цієї території», каже пан Лозинський.

Доцільно, переконує начальник відділу розвитку туризму та курортів, активізувати роботу з місцевим населенням, аби й усі люди розуміли, що на туризмі можна заробляти, що кожен турист залишає тут свої гроші – а це принесе користь мешканцям.

«Для цілісного розвитку туристичної галузі в регіоні доцільно брати за основу стратегію розвитку Львівщини до 2027 року. Тішить те, що в ній туризм виведений окремим пунктом, тому меншим громадам варто розробляти власні стратегії із врахуванням загальної. Тоді в синергії ми зможемо залучати бюджети різного рангу – обласні, державні та місцеві.

У зв’язку з адміністративно-територіальною реформою кільком громадам варто об'єднуватись довкола одного проєкту. Вони зможуть охопити більше туристичних об’єктів, залучити місцеве населення до надання супутніх туристичних послуг. А це, своєю чергою, наповнить бюджети як громади, так і держави», додав Тарас Лозинський.

Leopolis.news