logo
28/03
2 ...

У Львові підприємці влаштують акцію протесту «Право на працю»

22-09-2020 09:231425

У Львові підприємці влаштують акцію протесту «Право на працю»
Фото: ілюстративне

Сьогодні, 22 вересня, о 10.00 біля приміщення Львівської облдержадміністрації у Львові відбудеться масштабна акція протесту мікропідприємців (ФОП) Львівщини «Право на працю».

Про це повідомляють організатори акції протесту.

«Уже рік триває боротьба підприємців України з пролобійованими великим бізнесом законами 128-ІХ та 129-ІХ, що знищують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності та залишають без права на існування 5 млн громадян України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проведені кілька десятків акцій протесту у всій Україні, на жаль, не були почуті. Лише багатотисячний всеукраїнський мітинг 16 вересня приніс перші результати.

Відбулася зустріч з Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим, який видав розпорядження податковому комітету винести на розгляд законопроєкти 3853-1(2) та 3993 - про захист спрощеної системи оподаткування.

Був підписаний меморандум про підтримку зазначених законопроєктів з головами п*яти фракцій, представлених у ВР. Усі вони публічно, зі сцени, оголосили про підтримку цих законопроєктів 100% голосів депутатів своїх фракцій

17 вересня у Львові відбулася зустріч з Президентом Володимиром Зеленським, який публічно пообіцяв проаналізувати критичну ситуацію і ознайомитись із законопроєктами.

22 вересня під ЛОДА підприємці збираються для того, щоб почути звіт Голови ОДА про реакцію Президента та передати через Голову ОДА нагадування Президенту про обіцяну зустріч з представниками  #SaveФОП, яка була анонсована рік тому, але, на жаль, досі не відбулася.

Також Голові ОДА буде передане звернення з вимогою недопущення утисків прав підприємців під час карантину.

Основною вимогою протестувальників до Львівської обласної ради буде вимога про ухвалення звернення депутатів ЛОР до центральної влади щодо термінового розгляду законопроєктів 3853-1(2) та 3993.

«Підприємці обурені небажанням влади вести діалог зі своїми громадянами та готові до рішучих дій. Мікропідприємці наголошують на тому, що боротимуться за своє право на працю, гарантоване Конституцією України, і не дозволять нахабно та цинічно знищити паростки підприємництва в Україні. Усі підприємці готуються до акції під Верховною Радою, яка відбудеться у найближчі тижні», – йдеться у повідомленні. 

Leopolis.news