logo
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

«2020-й влаштував потужний краш-тест для світу». Зеленський звернувся до Генасамблеї ООН

22-09-2020 11:521969

«2020-й влаштував потужний краш-тест для світу». Зеленський звернувся до Генасамблеї ООН
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй з нагоди відзначення 75-ї річниці ООН. У ньому він нагадав про агресію Росії в Україні та назвав пандемію коронавірусу «потужним краш-тестом для нашого світу».

Про це йдеться на сайті Офісу президента.

«Думаю, коли ми зустрілися в Нью-Йорку рік тому, ніхто не міг уявити, що 2020-й влаштує такий потужний краш-тест для нашого світу», - зазначив президент.

У виступі Зеленський зазначив, що світ у XXI столітті «сповнений конфліктів, агресії, диктатури та порушень прав людини» і що він не засвоїв уроки Другої світової війни — про це свідчать окупація Криму та військова агресія Росії на Донбасі.

75 років тому заснування ООН стало символом того, що людство повинно було засвоїти трагічний урок Другої світової війни. «І це не просто посягання на суверенітет незалежної держави, це схоже на спробу повернутися до поділу сфер впливу у світі», - зауважив Зеленський.

Президент назвав пандемію коронавірусу «шоком для всіх країн».

«Ми повинні використати цей попереджувальний знак, щоб зупинити суперечки та об’єднати зусилля для досягнення реальних проривних результатів. Не лише повернутися до цілей та принципів Статуту ООН, а й розпочати їхнє постійне та повне впровадження. Почнемо зараз. Планети «Б» немає, ми живемо тут і лише один раз», - резюмував Зеленський.

Leopolis.news