Франковий виш відвідав посол Італії в Україні

http://leopolis.news/post/28970/frankovyy-vysh-vidvidav-posol-itali-v-ukrani-

22/09/2020

Як інформує пресцентр університету, з високими гостями зустрілися Ректор Університету, професор Володимир Мельник та проректор з наукової роботи, професор Роман Гладишевський.

На початку зустрічі Ректор привітав пана Посла з нещодавно одержаною державною нагородою України – орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. У контексті міжнародної співпраці Ректор наголосив на важливості співробітництва ЛНУ ім. Івана Франка з університетами Італії, зокрема з Університетом  м. Л’Аквіла, з яким реалізовується спільна магістерська програма. А відтак, за словами Ректора, співпраця з італійськими навчальними закладами відбувається на рівні кафедр та факультетів, що є найяскравішим показником успішної взаємодії.

Ректор подякував Послові Італії за його підтримку у залученні Університету до участі у міжнародному проєкті, результатом якого є скерування до ЛНУ ім. Івана Франка викладача-носія мови, оплату праці якого повністю фінансує італійська сторона.

Посол Італії Давіде Ла Чечіліа представив нещодавно призначеного Директора Італійського інституту у Києві пана Е.Крізафуллі і висловив сподівання, що плідна співпраця Посольства Італії в Україні та Університету у царині поширення італійської мови і культури продовжуватиметься і надалі.  Очікуваним результатом такої взаємодії, на переконання Давіде Ла Чечіліа, повинно бути введення італійської мови як спеціальності у навчальні плани Університету.

Ректор Володимир Мельник зазначив, що питання відкриття спеціальності є непростим, але Львівський університет має досвід викладання великої кількості іноземних мов, зокрема, ЛНУ ім. Івана Франка – єдиний в Україні ЗВО, у якому вивчають усі слов’янські мови.

Давіде Ла Чечіліа  щиро зацікавився досвідом Львівського університету у вивченні слов’янських мов й акцентував, що це може бути одним із напрямків співпраці з італійськими університетами.



У рамках робочого візиту Давіде ла Чечіліа та Едоардо Крізафуллі відвідали також Центр італійської мови і культури Університету, де зустрілися зі студентами факультету міжнародних відносин, які вивчають італійську мову, та обговорили з керівницею Центру Оленою Горячук  напрямки подальшої співпраці, як от: можливості стажування і підвищення кваліфікації для викладачів італійської мови, обмін студентами, створення  бібліотеки в електронному форматі тощо.

На завершення свого перебування в ЛНУ ім. Івана Франка Давіде ла Чечіліа та Едоардо Крізафуллі відвідали Музей історії Університету. Також гості побували у Науковій бібліотеці, де у супроводі директора університетської книгозбірні Василя Кметя відвідали відділ стародруків і книгосховище найстарішої бібліотеки України.

Leopolis.news