У Львові розробили онлайн карту розміщення контейнерів для органіки

http://leopolis.news/post/29006/u-lvovi-rozrobyly-onlayn-kartu-rozmishchennya-konteyneriv-dlya-organiky

23/09/2020

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Як розповів директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко, наразі у Львові в рамках пілотного проекту розміщено 87 окремих баків для органіки, з них 34 — для закладів харчування і торгівлі.

«Якісно сортовану сировину перевізники вивозять окремим автомобілем на компостувальний майданчик, що на вул. Пластовій, 13. Там органіка приблизно за два місяці перетворюється у компост. Для мешканців послуга перероблення органічних відходів є безкоштовною. Вже готове добриво всі охочі можуть взяти безкоштовно для потреб свого господарства. Географія пілотного проекту постійно розширюється», — зазначив Святослав Євтушенко.

Нагадаємо, цьогоріч у січні у Львові у рамках пілотного проекту розпочала свою роботу станція компостування органічних відходів. Так, львів"яни з початку року мали можливість принести на компостування харчові та садові відходи. У травні стартував пілотний проект із розміщення спеціальних контейнерів для збору органіки біля деяких ОСББ, закладів харчування і торгівлі міста. Географія проекту постійно розширюється.

Переглянути карту можна тут.

Leopolis.news