Уряд запровадив низку екологічних ініціатив на вимогу ЄС

http://leopolis.news/post/29065/uryad-zaprovadyv-nyzku-ekologichnyh-iniciatyv-na-vymogu-es

23/09/2020

Як зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відповідальна екологічна політика — серед пріоритетів Уряду та один із кроків, що підвищують якість життя людей, інформує Урядовий портал.

Зокрема, затверджено кілька постанов, які спрямовані на запуск національного ринку торгівлі квот парниковими газами з 2021 року.

«У рамках Угоди про асоціацію з ЄС Україна брала на себе зобов’язання щодо імплементації низки документів з протидії змінам клімату. І це одна з таких ініціатив. Впровадження ринку парникових газів — це «плюс» до репутації України як надійного учасника глобальних процесів по боротьбі зі змінами клімату. Крім того, це і вимога часу, адже якщо Україна своєчасно не запровадить систему обліку щодо викиду газів, то може постраждати бізнес, який буде платити додаткові податки для експорту своєї продукції», — зазначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Шмигаль, ця ініціатива — довготривалий стратегічний план, який розрахований на 7 наступних років.

Також Уряд затвердив Порядок прийняття рішення про здійснення транскордонної оцінки впливу на довкілля.

Прем’єр-міністр підкреслив, що це важлива європейська норма, яка також має запрацювати в Україні.

За словами очільника уряду, для посилення можливостей органів державної влади щодо формування політики у протидії змінам клімату утворено міжвідомчу комісію з питань зміни клімату та збереження озонового шару. Також прийнято постанови, які стосуються захисту екології Карпат.

Leopolis.news