Збірна веслувальників Львівщини потрапила у трійку лідерів чемпіонату України

http://leopolis.news/post/29092/zbirna-vesluvalnykiv-lvivshchyny-potrapyla-u-triyku-lideriv-chempionatu-ukrany

24/09/2020

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Як розповідає тренер-представник збірної команди Роман Бундз, практично усі веслувальники Львівщини повернулись додому з медалями.

«Нам вдалось виконати усі завдання, які ставили перед командою напередодні змагань, тому результатом виступу цілком задоволені. Можливо, нашій команді вдалось би навіть зайняти перше чи друге місце, якби виступали усі наші спортсмени. Молодь цими днями якраз брала участь у юнацькому турнірі «Олімпійська надія-2020». Наш досвідчений спортсмен Віталій Вергелес якраз завтра стартує на Кубку світу, а Сергій Нагорний не міг взяти участь у змаганнях через травму коліна», зауважив Роман Бундз. 

Це останні всеукраїнські змагання серед дорослих цьогоріч. Веслувальники Львівщини завершили сезон доволі продуктивно п’ятеро 17-річних веслувальників виконали норматив Майстра спорту України, зокрема Олег Патер, Мар’ян Река, Роман Ковалишин, Тарас Савчук та Володимир Публіченко. Досвідчена львівська веслувальниця, майстер спорту України міжнародного класу Анастасія Горлова виборола 6 золотих медалей. Вона фінішувала першою у байдарці-одиничці на дистанції 200 м.

Також Анастасія виборола перше місце у тандемі з львів’янкою Ілоною Кушнірук у байдарці-двійці на дистанції 500 метрів. Ще одне золото на цій же дистанції виборола у байдарці-четвірці разом з іншими представницями Львівщини Іванною Андрухів, Ілоною Кушнірук та Боженою Сівковою. Не було рівних представникам Львівщини Анастасії Горловій та Юрію Зубу і в змаганнях мікс-команд у байдарці-двійці на дистанції 200 м, а на дистанції 500 метрів Анастасія фінішувала першою з львів’янином Василем Смілкою.

У байдарці-четвірці на дистанції 500 м фінішували першими представниці Львівщини Іванна Андрухів, Анастасія Горлова, Марта Жеплінська та Ілона Кушнірук. Переможцями змагань на дистанції 500 м у байдарці-двіці стали представники Львівщини Віталій Брезіцький та Василь Смілка, а на дистанції 1000 метрів Віталій Брезіцький та Василь Чедрик.

«Крім цього, маємо дуже багато срібних та бронзових призерів змагань. Досягти такого результату вдалось завдяки злагодженій роботі тренерів з веслування Львівщини - Школи вищої спортивної майстерності, Львівського фахового коледжу спорту, дитячо-юнацької спортивної школи №1 та №4 Львова, Солонівської дитячо-юнацької спортивної школи, СДЮШОР «Веслярик»  та ДЮСШ «Добротвір», підсумовує Роман Бундз.

Leopolis.news