logo
28/03
27/03
2 ...

У Львові придбають лавки у директорки видавництва «Самопомочі»

24-09-2020 14:051327

У Львові придбають лавки у директорки видавництва «Самопомочі»
Фото: зі сторінки у Facebook

Галицька районна адміністрація Львівської міської ради опублікувала повідомлення про намір підписати договір із ТОВ «Торговий дім «Лоза» на виготовлення чотирьох лавок вартістю 600 тис. грн. На цю закупівлю редакція «Наші гроші. Львів» звернула увагу після листа одного із учасників торгів, ТОВ ВК «Велтех», який пропонував зробити лавки на 100 тис. грн дешевше.

Як пишуть «Наші гроші. Львів», згідно з технічним завданням, мають виготовити чотири вуличні лавки довжиною понад 10 метрів з ясеню та металу. На лавці буде розміщено дві спинки не на всю довжину та маленькі столики. Місцем доставки вказано «сухий» фонтан на проспекті Свободи. Вартість однієї такої лавки у разі підписання договору з «Торговий дім «Лоза» становитиме 150 тис. грн.

Окрім переможця участь в закупівлі взяло ще три учасника, у тому числі найдешевша кінцева пропозиція була від «Велтех», однак компанія не надала кілька документів як от листа про бенефіціара, згоду на використання інформації. Ще два дешевші учасники ТОВ «Європарк-Захід» і підприємець Андрій Панас не подали, наприклад, то сертифікат відповідності, то довідку про заходи із зменшення впливу на довкілля тощо.

Документи Андрія Панаса мають ідентичні дефекти друку, що і документи переможця «Торговий дім «Лоза», що може свідчити про використання ними спільної техніки. Співпадає програма і виробник файлів. Такі дії є ознаками узгодження поведінки, які АМКУ карає штрафом та трирічною забороною участі в торгах.

У тій же програмі виготовлені документи «Європарк-Захід», чия юридична адреса на вулиці Навроцького, 4 у Львові співпадає з адресою переможця. Дефекти на документах не співпадають, однак пропозиції «Європарк-Захід» та «Торговий дім «Лоза» були завантажені із різницею в 6 хвилин.

Місцем виробництва своїх товарів «Торговий дім «Лоза» вказує село Мавковичі, вулиця Лугова, 182 – такою ж є адреса ТОВ ТВК «Вілком» і ТОВ «Вілком Монтаж», співзасновником яких є згаданий Андрій Панас.

Переможець торгів ТОВ «Торговий дім «Лоза» зареєстроване лише в кінці березня цього року, директоркою та власницею є зареєстрована у Хмельницькій області Оксана Страз. Вона є співзасновницею кількох громадських організацій у Львові: «Культурне місто», «Центр безпеки міста», «Здорове місто – Львів», «Центр правової інформації».

Її партнерами в різних ГО виступають люди, пов’язані із членами «Самопомочі», чи то як помічники чи довірені особи на виборах. Страз Оксана Антонівна також є керівницею ТОВ «Видавництво «Самопоміч», власником якого виступає ГО «Об’єднання Самопоміч», де одним із засновників є міський голова Львова Андрій Садовий. Вона також фінансово допомагала «Самопомочі».

Раніше влітку «Торговий дім «Лоза» отримувало замовлення від Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова, засновником якого є ЛМР. Фірма також надала позитивний відгук від ТОВ «Трускавецькі лікувальні води». На своїй сторінці у Facebook «Лоза» публікує фото й з інших проєктів, наприклад, одним із основних є лавки на площі Двірцевій. Згідно із завантаженими в Prozorro документами, в компанії, окрім директорки, працює ще двоє людей – директор із виробництва та інженер з ремонту.

Leopolis.news