logo
18/04
17/04
2 ...

Український дикий захід запрошує на пошук ковбойського золота

24-09-2020 20:122073

Український дикий захід запрошує на пошук ковбойського золота
Фото: організаторів

На території Новоміської ОТГ Старосамбірського району упродовж двох років успішно реалізується проєкт «Cowboyky: Український Дикий Захід».

 

Про це повідомляють організатори заходу.

З початком цієї осені у межах проєкту розпочали проведення захопливих історичних квестів, які не залишать байдужих ні дітей, ні дорослих.

Одними з перших у мандрівку за золотом бойків відправилися маленькі сміливці з м. Давидів Пустомитівського р-ну Львівської обл. Четвертокласники разом з учителькою безстрашно поїхали підкорювати простори Українського Дикого Заходу. 

Вже з першого кроку малечу зустрічали — суворий рейнджер Дмитро Якимець з важкою рушницею супроводжував групу юних ковбоїв до місцевої шерифки та її помічника. Клас розділили на дві команди, що відправилися у цікаву мандрівку. До початку квесту дітей відвезли кінною бричкою, стилізованою під роки колонізації Дикого Заходу. У ковбойському парку, обладнаному біля с. Нове Місто, на дітей чекали веселі пригоди. Спершу школярів згуртували змагання з «миття» золота, яке потім разом зважували на спеціальних терезах. Лише назбиравши достатню кількість цінного металу, можна було викупити пропуск до наступного етапу квесту. Наступне випробування було не менш цікавим  — кожен спробував себе у ролі стрільця в ковбойському тирі. Додавало малечі ентузіазму й те, що за поцілену мішень можна було отримати підказку до наступного завдання.

Команди навчилися орієнтуватися по карті та відвідали у межах квесту головні історичні пам'ятки села — ратушу поч. ХХ ст. у стилі модерн та сусідній готичний костел XV ст. Школярі встигли навіть побути індіанцями, одягнувши для цього спеціальні костюми та зробивши фото на згадку.

Малеча позмагалася на швидкість в останньому найвідповідальнішому завданні — наповнити водою пляшки, щоб отримати ключі від скриньки зі скарбом. Нагородою відважним ковбоям врешті решт стало чимало золотих монет, з шоколадною начинкою, які діти дружно розділили між собою.

Після ситного ковбойського обіду, який підготувала місцева майстриня- господиня Світлана  Савка, на школярів чекала екскурсія до сироварні «Молочне ранчо», розташованої у сусідньому селі Нижня Вовча тієї Новоміської ОТГ. Власник сироварні Василь Медведюх розповів дітям, як виготовляють домашній сир та вершки, показав сучасне обладнання для варіння та упакування сиру, а також, як готується продукт.

На завершення екскурсії сироварнею на школярів на великому відкритому подвір'ї, у затишних дерев'яних альтанках чекала смачна дегустація різного види сиру. А на десерт - ніжний домашній сирник.

Покидали Український Дикий Захід діти задоволеними, переповненими враженнями від пригод. Їхали додому не з порожніми руками, а із власноруч здобутими золотими монетами. Дехто віз ще й домашній сир та вершки, аби пригостити ними вдома батьків.

Отож, бойківський скарб чекає на нових безстрашних дослідників у с. Нове Місто Старосамбірського р-ну.

Довідково. Проєкт «Ковбойки: Український дикий захід» реалізовує Новоміська сільська рада спільно з ФРГО «Західноукраїнський ресурсний центр», ОСН «Горизонт» та ЮК «Моріс Груп» за фінансової підтримки Європейського Союзу в межах ініціативи «Мери за економічне зростання».

Leopolis.news